Helyi közélet

2012.11.14. 10:52

Itrend 2012 nemcsak informatikusoknak

Miskolc - 2012. november 20-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter, a Miskolci Egyetem és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében az ITREND konferencia, amely nemzetközileg és országosan is elismert előadóival várja az érdeklődőket a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

Miskolc - 2012. november 20-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter, a Miskolci Egyetem és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében az ITREND konferencia, amely nemzetközileg és országosan is elismert előadóival várja az érdeklődőket a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

A konferencia szlogenje: Smart Cities – Smart Solutions

Az idei konferencia fő célja, hogy a résztvevők megismerjék, hogyan lehet az önkormányzatok, a nemzetközi tapasztalattal rendelkező infokommunikációs vállalatok és a tudományos szféra együttműködésével, „okosabbá”, élhetőbbé tenni a városokat, a fenntartható gazdasági fejlődést és a magas életszínvonalat szem előtt tartva. A témában Dave Carter, a Manchesteri Digitális Fejlesztési Ügynökség vezetője tart vitaindító előadást.

A program amely a Smart City koncepcióra épül, így nem kizárólag az informatikusoknak szól, hanem: önkormányzatoknak,gazdaságfejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek, fejlesztési ügynökségeknek,egyetemistáknak, fejlesztő cégeknek,és minden olyan vállalkozásnak, mely innovációs megoldásaival (a környezetvédelem, ICT, elektronika vagy bármilyen más területen) segíteni tudja a Smart City koncepció megvalósulását. A rendezvény fő előadója: Dave Carter, Manchesteri Digitális Fejlesztési Ügynökség igazgatója. A konferenciát megtiszteli jelenlétével Szilágyi Áron, olimpiai bajnok kardvívó, aki a 2012-es londoni olimpia informatikai megoldásairól tart előadást. A rendezvény ideje alatt folyamatosan lehetőség lesz a LeonardDo „3 dimenziós varázsceruza” kipróbálására, mellyel kiléphetünk a megszokott 2 dimenziós képernyő síkjából, és a monitor előtti térben szerkeszthetünk, rajzolhatunk, elemezhetünk vagy játszhatunk is. http://leonar3do.com/hu/ A konferencián való részvétel díjtalan, regisztrálni a http://www.infoklaszter.hu/index.php/hu/itrend-2012-regisztracio linken lehet.

 Az Itrend konferencia rövid programja:

09:50 -10:00 – Mi a Smart City?    

Gálik János, üzletágvezető – Capture Zrt. (szervezés alatt)

10:00 – 10:20 – Informatikai megoldások a 2012-es londoni Olimpián 

Szilágyi Áron, olimpiai bajnok kardvívó

10:20 – 10:35 – Miskolc város okos projektjei

Szőnyi Péter, projektigazgató – Zöld Nyíl Projekt

10:35 – 11:05 – Megoldások az Európai Unió „legokosabb” Smart városában

Dave Carter, igazgató – Manchesteri Digitális Fejlesztési Ügynökség

11:05 – 11:30 – Pályakezdéstől a nemzetközi Smart City megoldásokig/kerekasztal megbeszélés

Szekciók/ 13.00 tól:

’A’ Szekció - Smart Solutions – Az Infoklaszter tagvállatainak okos megoldásai

’B’ Szekció – Külpiacra lépés okosan – Üzleti sikerek a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és az Enterprise Europe Network segítségével

’C’ Szekció - „Mit kezdj magaddal?” Egyetemista szekció a Primus Capital támogatásával

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában