Helyi közélet

2012.11.12. 12:59

Gyógyszerrel kábították el áldozataikat, ha kellett

Kazincbarcika, Miskolc - Két kazincbarcikai nőt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság a közelmúltban, akik magatehetetlen férfiak kifosztására szakosodtak.

Kazincbarcika, Miskolc - Két kazincbarcikai nőt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság a közelmúltban, akik magatehetetlen férfiak kifosztására szakosodtak.

Első bűncselekményük Kazincbarcikán történt: kilesték, amint egy férfi több tízezer forintot vesz fel az automatából, majd itallal kínálták. A férfi eszméletét vesztette, majd amikor magához tért, már sem a pénze, sem az iratai nem voltak meg. Egy másik barcikai férfi is pórul járt a két nővel, akikkel egy helyi szórakozóhelyen ismerkedett meg. A nők hazakísérték, ittak valamit, majd a házigazda elpilledt. Amikor magához tért, több száz ezer forinttal volt szegényebb. A nyomozás során kiderült, hogy a nők áldozataik elkábításához nyugtatót használtak, amit az italukba csempésztek.

A markecoló kettős Tapolcán is lecsapott, bár itt egy olyan férfit szúrtak ki maguknak, akinek már nem kellett nyugtatót adniuk, az illető önszorgalomból itta magát magatehetetlenre, a két nő csak elvette értékeit, majd magára hagyta. Később a Búza téren egy kocsmában is próbálkoztak, itt egy férfi kávéjába akarták becsempészni a gyógyszert, de ő észrevette, ezért tőle erőszakkal vették el a pénztárcáját. A két nő ellen rablás, kifosztás, okirattal és készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés miatt folyik eljárás. Egyikük hasonló bűncselekmények miatt már korábban volt büntetve.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában