Helyi közélet

2012.11.29. 13:22

Gárdonyi Géza Művelődési Ház: eddig is ingyen és együtt a civilekkel

Miskolc - „Az egyesület eddig is adott esélyt más, helyi civil szervezeteknek.”

Miskolc - „Az egyesület eddig is adott esélyt más, helyi civil szervezeteknek.”Mindezt Vargáné Oláh Mária, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház programszervezője mondta az Észak-magyarországnak, Kiss Gábor alpolgármester korábbi nyilatkozatára reagálva. Az alpolgármester ugyanis, amikor arról kérdeztük, miért nem hosszabbítja meg a város a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületével kötött közmegállapodási szerződést, és mi lesz a Gárdonyi Művelődési Ház sorsa, azt válaszolta: „Hejőcsabán nagyon sok civil szervezet működik. A város nagyobb lehetőséget biztosítana, hogy Hejőcsaba kulturális életének formálásában mindannyian részt tudjanak venni.”

Partnerek voltak

„A civil, a civilnek barátja.Az évek folyamán mindenki felé nyitottunk, az igényeket sokszor bekértük, mert sokszínű szolgáltatást akartunk biztosítani. Hejőcsabai civil szervezet nagyon kevés van, és amely megkeresett minket, céljaik megvalósításában maximálisan partnerei lettünk” – fogalmazott Vargáné Oláh Mária.

Az alpolgármester arról is beszélt: az új üzemeltető, a Miskolci Kulturális Központ a működtetésből befolyt bevételt visszafordíthatja kulturális rendezvényekre. A programszervező erre így reagált: „Egyesületünk – mely a művelődési házat jelenleg üzemelteti – nonprofit civil szervezet. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy visszaforgat minden bevételt közművelődési programok szervezésére, és az intézmény működtetésére. Másként miből lenne fűtés, világítás, rend, tisztaság, 5 embernek évek óta munkabére, illetve bútorok, hang- és fénytechnikai felszerelés, és számtalan ingyenes rendezvény? Hiszen közművelődési feladataink ellátásáért cserében az önkormányzattól az idén semmit, az elmúlt évben mindösszesen 500 ezer forintot kaptunk. Az ingyenességhez és a sokszínű működtetéshez tartozik még az a tény, hogy a Művelődési Házban évek óta mindenféle bérleti díj nélkül rendszeresen tartja összejöveteleit a Gárdonyi Nyugdíjas Klub, a Gárdonyi Táncszínház, az Életmód-klub, a Hejőcsabai Polgárőr Egyesület, a Sztroke Megelőzéséért Egyesület.”

ÉM-NSZR


Miskolc - Az egyesületnek lejár a szerződése, az épületet a Miskolci Kulturális Központ (MKK) kapja.

Miskolc – Az elmúlt hetekben 1032-en ismerték el aláírásukkal a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületének eddigi munkáját. Az aláírók között vannak a Bárczay család leszármazottai is.  

Miskolc – Úgy tűnik, hiába a több mint ezer támogatóaláírás, az egyesületnek menni kell a Gárdonyiból


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában