Helyi közélet

2012.11.24. 17:25

Facsemetét minden csemetének

Miskolc - Faültetéssel és kis ünnepséggel tette emlékezetessé Fodor Zoltán területi önkormányzati képviselő, hogy körzetében (az Avasi lakótelep III. ütemében) az elmúlt egy évben 60 gyermek született.

Miskolc - Faültetéssel és kis ünnepséggel tette emlékezetessé Fodor Zoltán területi önkormányzati képviselő, hogy körzetében (az Avasi lakótelep III. ütemében) az elmúlt egy évben 60 gyermek született.A lakókörzet új jövevényeinek emlékére már a második emlékparkot hozta létre, most a Klapka utcai élelmiszerüzlet melletti területen. A szülők egy-egy facsemetét ültettek el, mely saját csemetéjükre emlékezteti őket, hiszen a kis fák ugyanolyan gyorsan nőnek majd, mint a gyerekek. A köszöntő és a szavalat után az Avastetői Általános Iskola Twist Oliver Kórusának hatvan tagja énekelt. A gyerekek számára ezután következett az igazi meglepetés, hisz elfújhatták a 60 gyertyát a hatalmas tortán, melyet természetesen meg is kóstoltak.

Fodor Zoltán területi képviselő elmondta: az újszülöttek parkjának létrehozása választási ígérete volt, és ő ezt szeretné is betartani. A fákat és a földmunkákat saját képviselői alapjából biztosította, a tortát pedig felajánlották számára. Jövőre folytatja a lakótelep szépítését: járdát, ivókutat szeretne az emlékparkok közelében építtetni. Az ivókút nagy szolgálatot tesz majd, hiszen nem csak az arra járók szomját oltja, hanem a szülők az aszályos hónapokban gyermekük kis fáját is meg tudják öntözni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában