Helyi közélet

2012.11.11. 14:02

Erdélyi költő Ózdon

Ózd- Egy Kovászna megyei székely költő, Vén Árpád volt a vendége az ózdi Nyugdíjasok Klubjának, civil házi összejövetelén 2012.november 8-án.

Ózd- Egy Kovászna megyei székely költő, Vén Árpád volt a vendége az ózdi Nyugdíjasok Klubjának, civil házi összejövetelén 2012.november 8-án.Az est folyamán azzal kezdte bemutatkozását, életútjának ismertetését a poéta hogy ő bizony már akkor "vén" volt amikor a világra jött. Majd több versét is elmondta,melyet a jelenlévők nagy tapssal jutalmaztak. Vén Árpád 1942-ben született Éradonyban, Bihar megyében. Édesapja aki református kántor tanító volt,fiatalon 47-éves korában halt meg,hét gyereket hagyva árván.Árpi bácsi volt az ötödik gyerek. Mivel édesapja Torjáról származott,két nagynénje örökbe fogadta és 1950 decemberétől,így lett torjai góbé.

Az elemi iskoláit is Torján végezte,majd a székelyudvarhelyi Mezőgazdasági Iskolában érettségizett. Már fiatal korában írta a verseket. Az elsőt 14 évesen vetette papírra. Huszonöt éves korában megnősült,mely házasságból két lánya született.Másfél éves korában a nagyobbik lánya tüdőgyulladásban meghalt. Később elvált,majd 1974-ben ismét megnősült, amely házasságból két gyermeke -Mária-Magdolna és Árpád-Levente -született. Mária-Magdolna sajnálatos módon,tragikus körülmények között 24 éves korában meghalt. Mivel annak idején megígérte neki,hogy egy verses kötetet megjelentet,most ennek a teljesítésén dolgozik. Az erdélyi poéta immár több mint ezer verset "költött". 

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában