Helyi közélet

2012.11.23. 14:01

Cigaretta okozhatta az éjszakai tüzet Miskolcon

Miskolc - Egy 57 éves nő meghalt egy csütörtök éjjeli lakástűzben. Hárman füstmérgezést kaptak.

Miskolc - Egy 57 éves nő meghalt egy csütörtök éjjeli lakástűzben. Hárman füstmérgezést kaptak.„Tegnap itt voltam a ház előtt, miért nem mentem be hozzá?!”, kérdezte szinte magától pénteken délelőtt Pál Józsefné, annak az 57 éves nőnek az édesanyja, aki életét vesztette csütörtök éjjel a lakásában keletkezett tűzben. Az idős asszony nem csak magát okolja, hanem másokat is: „Miért nem segített neki senki?!”.

Az idős asszonnyal lánya Katalin utcai lakása előtt beszélgetett munkatársunk. Megtudtuk: Judit korábban az édesanyjával lakott, de rengeteget volt fenn éjszaka, még ilyenkor is kávézni akart.

Erős dohányos volt, a teraszra járt ki rágyújtani, aztán amikor a Katalin utcai, földszinti lakásba költözött, már nem volt rá lehetősége, mivel ehhez a MIK-es lakáshoz nem tartozik erkély. „Ide akartam költözni hozzá, de azt mondta, egyedül akar élni. Különben is hívő lett, azt mesélte, hogy egy szintén hívő férfi feleléségül akarja venni”, mondta tovább az édesanya, aki most nem tudja, hogyan fogja eltemettetni lányát.„A lakásban nem volt nagy tűz, csak füst. A testvérem a fotelben ülve tévézhetett, biztos bevette a gyógyszereit, attól szundíthatott el. Amikor felébredt, biztosan látta a tüzet, és ki akart jönni a lakásból, mert ott találták meg a testét az ajtó közelében, a kilincs pedig el volt fordítva”, mesélte Csík Istvánné, Judit nővére.

Nagy füst volt

A lépcsőházból nyíló ajtókon mindenhol rács van, a tűzoltóknak is fel kellett feszíteniük a földszinti lakáson lévőt, hogy bejussanak. A szemben lévő lakásban egy idős úr lakik, mint mesélte, ő erre riadt fel álmából. „Hatalmas füst volt, az orráig se látott az ember”, mondta szűkszavúan.

Az első emeleti lakást most éppen senki sem lakja, felújítják. Az ott dolgozó férfi elmondása szerint a lakáson nem látszik, hogy az alatta lévőben tűz volt. „Valószínűleg jól záródnak az új műanyag ablakok”, mondta.

A szomszédos emeleti lakásban fogorvosi rendelő üzemel, itt viszont állt a füst, a szaga még mindig mindenen érződik, mesélte az itt dolgozó asszisztensnő.

ÉM-SZP


Miskolc - Valószínűleg ágyban dohányzás okozta az éjszakai tüzet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában