Helyi közélet

2012.11.30. 08:47

Borsodszentgyörgyöt megszállták a "németek..."

<span style="font-size: small;">Ózd-Borsodszentgyörgy - "Kitekintő - ablak a kistérségre" c. rendezvénysorozat keretében&nbsp;Borsodszentgyörgy község mutatkozott be az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának dísztermében.&nbsp;</span>

Ózd-Borsodszentgyörgy - "Kitekintő - ablak a kistérségre" c. rendezvénysorozat keretében Borsodszentgyörgy község mutatkozott be az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának dísztermében. Borsodszentgyörgy község mutatkozott be az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának dísztermében 2012.november 28-án szerdán délután.Selmeci Attiláné szakmai csoportvezető bevezetője után Németh Gyula, polgármester lépett a közönség elé, aki humorral fűszerezett beszédében egyebek mellett elmondta, hogy a községet "megszállták a németek", ugyanis a község lakosságának több mint a fele Németh előnevű. Sokaknak van ragadvány neve a megkülönböztetés végett.

A továbbiakban azt is elmondta Németh Gyula örül annak, hogy a faluban példás az emberek összefogása, aminek meg is van a kézzel fogható eredménye. A civilszervezetek is aktívan tevékenykednek a faluért. Iskolájukba öt településről vannak tanulók ami a pedagógusok eredményes oktató-nevelő munkáját is dicséri.

Arról is szólt a polgármester, hogy ezer szállal kötődnek Ózd városához.

A rendezvény folyamán nagy sikere volt a szentgyörgyiek kultúr műsorának és kiállításának.

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában