Helyi közélet

2012.11.08. 22:27

Bitskey-emlékverseny: immár huszonötödik alkalommal

Miskolc - A jövő szombaton rendezik meg az úszók számára a XXV. Bitskey Zoltán Emlékversenyt.

Miskolc - A jövő szombaton rendezik meg az úszók számára a XXV. Bitskey Zoltán Emlékversenyt.A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Úszó Szövetség és a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. szervezésében november 17-én, 10 órától rendezik meg a miskolci dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában a XXV. Bitskey Zoltán Emlékversenyt.

A nagy hagyományokra visszatekintő úszóversenyről csütörtökön tartottak tájékoztatót Miskolcon, az Egyetemváros éttermében. A megyei úszó szövetség részéről Kiss Attila elnök, Bogyay Ferenc elnökségi tag, Hölcz Péter főtitkár, míg a sportiskola részéről dr. Szabó Brigitta ügyvezető igazgató, Kovács Gyula látványsportokért felelős sportszakmai vezető és Montovay Péter sportszakmai vezető vett részt.

Hölcz Péter főtitkár egy múltidézővel kezdte a Bitskey-emlékversennyel kapcsolatos információk közlését, megemlítve, hogy az elmúlt 24 évben 14 ország 18 városából érkezetek úszók Miskolcra, és több későbbi Európa-bajnokságon, világbajnokságon és olimpián induló sportoló is megfordult itt. Utóbbival kapcsolatban azt is felidézte, hogy a miskolci születésű Kerékgyártó Tamás például három ötkarikás játékon képviselte Magyarországot.

– Harminc versenyszám lesz, a legkisebbektől egészen a felnőttekig minden korcsoport számára, összesen 93 eredményhirdetést tartunk majd – mondta Hölcz Péter. – Mivel a nevezési határidő még nem járt le, csak a jövő héten szerdán fogjuk tudni megmondani, hogy pontosan hány résztvevője lesz az emlékversenynek.

Kiss Attila, ezen a tájékoztatón köszönte meg dr. Szabó Brigittának, hogy az új összetételű, néhány hónapja együtt munkálkodó megyei szövetség eddig zökkenőmentesen tudott együtt dolgozni a sportiskola vezetésével, továbbá reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is hasonlóan lesz.

Ezen a sajtótájékoztatón jelentette be dr. Szabó Brigitta, hogy a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. a Magyar Úszó Szövetségnél kiírt pályázaton elnyerte a 2013-as és 2014-es gyermek országos bajnokságok megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában