Helyi közélet

2012.11.08. 16:58

Avasi paneltűz - Ha kopogott is, nem hallották a szomszédok

Miskolc - Tanúk meghallgatásával folytatódott csütörtökön a három halálos áldozatot követelő avasi paneltűz felelősei ellen folyó büntetőper a Miskolci Városi Bíróságon.

Miskolc - Tanúk meghallgatásával folytatódott csütörtökön a három halálos áldozatot követelő avasi paneltűz felelősei ellen folyó büntetőper a Miskolci Városi Bíróságon.Elsőként a tűzről bejelentést tevő tanút hallgatta meg a dr. Kolláth Sándor vezette tanács, aki elmondta, hogy legelőbb a ház keleti homlokzata mögül felszálló füstöt észlelte, csak utána jelentek meg a lángnyelvek a nyugati fronton is, ami azért érdekes, mert a szakértői vélemény szerint a tűz a hatodik emeleti lakás konyhájában keletkezett, ami a ház nyugati oldalán található.

Meghallgatta még a bíróság a tűzfészekkel szomszédos lakásban lakó férfit, aki elmondta, hogy nem hallott kopogást, és nem nyitott ajtót, ami azért lényeges, mert az elsőrendű vádlott azt állította, értesíteni akarta szomszédait a tűzvészről.

A per várhatóan januárban folytatódik.

ÉM


Miskolc - Szakértőket hallgatott meg a Miskolci Városi Bírság az avasi paneltűz felelőseinek ügyében zajló folytatólagos tárgyaláson szerdán délelőtt.

Miskolc - Senkinek se szólt, csak fejvesztve menekült: hárman haltak meg a tűzben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában