Helyi közélet

2012.10.24. 15:50

Ünnep és megemlékezés Putnokon

Putnok - Az 1956. október 23-i forradalom évfordulójára emlékeztek Putnokon.

Putnok - Az 1956. október 23-i forradalom évfordulójára emlékeztek Putnokon.

Reggel 8 órakor a református templomban, Ökumenikus Istentisztelettel vette kezdetét Putnokon az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évforduló emlékére megtartott ünnepi rendezvénysorozat. Az istentiszteletet követően a település civilszervezetei, pártjai elhelyezték az emlékezés koszorúit a templomkertben az 56-os forradalmárok tiszteletére állított kopjafánál.

A program a városháza dísztermében Ünnepi Képviselő-testületi üléssel folytatódott, ahol Tamás Barnabás Putnok város polgármester köszöntőjét követően, átadásra kerültek a Pro Urbe díjak. Ebben az évben hárman érdemelték ki a Putnok Városért Plakett kitüntető címet:

Markovicsné Demeter Edina, Muszka András és Veres Imre

Az ünnepi díjátadást követően a Belvárosi Művelődési Központban bemutatásra került a Putnok Városi Televízió által készített kisfilm, amely szemléltette az elmúlt időszakban történt változásokat, felújításokat, majd ezt követően a Péczeli József ÁMK diákjai adtak az alkalomhoz illő színes szórakoztató, zenés műsort.

A kulturális eseményeket követően Tállai András BM Önkormányzati Államtitkár avató beszédében kiemelte Putnok város fejlődését, valamint jó írányban történő haladását. Ezt követően adta át a megszépült városházát, valamint a Belvárosi Művelődési Központot rendeltetésének.

A délutáni program egyik fontos eseménye szintén a polgármesteri hivatal dísztermében volt, ahol Demeter Ervin kormánymegbízott, Dr. Lukács Irén a Kormányhivatal főigazgatója, Tamás Barnabás Putnok város polgármestere, országgyűlési képviselő, valamint a Putnok járáshoz tartozó polgármesterek aláírták a járásokról szóló alapító okiratot.

Demeter Ervin köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy a megye területén már nem az első alkalom ,amikor a Kormányhivatal megállapodik a leendő járás településeivel, és egyben aláírja azt az alapdokumentumot, ami a járás létét parafálja.

A délutáni programnak a Serényi László tér adott helyet, ahol a Péczeli József ÁMK diákjai emlékeztek az 1956 - os eseményekre.

Tamás Barnabás polgármester megemlékező szavait követően, Demeter Ervin kormánymegbízott tartott ünnepi beszédet. A keresztény egyházak megszentelték és megáldották a téren elhelyezett "Életfát", valamint azt a botlókövet, melyet a Ragályi család készítettet Ragályi Antal egykori 56-os hős emlékére.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában