Helyi közélet

2012.10.31. 12:50

Tűz volt a TVK-ban

Tiszaújváros. Eddig ismeretlen eredetű tűz ütött ki szerdán, a kora reggeli órákban a Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. tiszaújvárosi telephelyén, a LDPE II. jelű üzemegység csővezeték-rendszerében, tájékoztatta lapunkat dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője.

Tiszaújváros. Eddig ismeretlen eredetű tűz ütött ki szerdán, a kora reggeli órákban a Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. tiszaújvárosi telephelyén, a LDPE II. jelű üzemegység csővezeték-rendszerében, tájékoztatta lapunkat dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője. A tiszaújvárosi tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat a létesítményi tűzoltóság megsegítésére nagy erőkkel a helyszínre vonultak és a tüzet gyorsan megszüntették. A leállás nem okozott zavart a többi üzem működésében. A biztonsági rendszer automatikusan lezárta a csővezetéket, veszélyes anyag nem került a levegőbe, személyi sérülés nem történt. Az ügyben a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelősége további vizsgálatokat folytat.

Más forrásból szerzett információink szerint az üzem csővezetékrendszerén az egyik szelep tömörtelensége következtében a levegőbe kikerült anyag gyulladt be. Az automata rendszer azonnal leállította a polimerüzem működését, és miközben a kiérkezett tűzoltók kontroll alatt tartották a tüzet, a szakemberek kiszakaszolták és nyomásmentesítették a csővezetéket, aminek következtében az anyag utánpótlása megszűnt és a tűz 20 percen belül bealudt. A tűz egészen pontos okát a TVK szakemberei is vizsgálják, és felmérik a keletkezett anyagi kár mértékét is.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában