Helyi közélet

2012.10.19. 08:50

Tiszaújváros az ötödik leggazdagabb

Tiszaújváros - Az ország legtehetősebb városai között tartják számon Tiszaújvárost.

Tiszaújváros - Az ország legtehetősebb városai között tartják számon Tiszaújvárost.A GfK Vásárlóerő tanulmányának idei eredményei szerint Magyarországon ma az egy főre jutó, évente elkölthető jövedelem 4884 euro, egynegyede annak az összegnek, mellyel egy átlag osztrák egy évben gazdálkodhat. Az ország 19 megyéjét és a fővárost alapul véve mindössze hat megyében haladja meg a vásárlóerő az országos átlagot.

A rangsorban a fővárost követő Komárom-Esztergom megye immár második éve a 110-es érték felett teljesít és Fejér megye is megtartotta harmadik helyezését. Győr-Moson-Sopron megyében folyamatosan csökken a vásárlóerő értéke: a megye 2008-ig a második helyet tudta megszerezni, míg 2009 és 2011 között a negyediket, idén azonban már Vas megye is megelőzte.

A települések rangsorában idén is voltak változások, igaz az első négy település megőrizte pozícióját. Az 1000 főnél nagyobb népességű települések rangsorában (Budapest nélkül) az első helyen Telki végzett, utána Csopak és Üröm helyet cseréltek, majd Paks következik negyedikként. Tiszaújváros a legújabb mérések szerint az ötödik helyet foglalja el, a tavalyi ötödik Nagykovácsi pedig ezúttal a nyolcadik helyre került.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában