Helyi közélet

2012.10.07. 17:03

Találmányok és helyi ízek

Encs - Különös találmányok, mesteri munkák, hazai ízek fogadták a látogatókat Encsen.

Encs - Különös találmányok, mesteri munkák, hazai ízek fogadták a látogatókat Encsen.Találmány és látogató is bőven volt Encsen a hétvégén az újjászervezett Rákóczi Expo-IDEA Nemzetközi Találmánykiállítás, Termékbemutató és Vásár elnevezésű rendezvényen. A Városi Sportközpont látogatói találkozhattak hazai és külföldi feltalálók mintegy félszáz találmányával, továbbá a helyi termelők, üzemek, kézművesek termékeivel. A hazai feltalálók mellett Horvátországból, Szerbiából és Szlovákiából is voltak kiállítók. Most is sikere volt a helyiek büszkeségének, Fucsala Miklósnak (az ő nevéhez kötődik többek között a mobil vadászles, a teleszkópos horgászszék és a háromlábú létra, valamint á székké alakítható sétapálca).

A nagydíjas

A vásár nagydíját dr. Nagy Zoltán budapesti feltaláló kapta, rodeo traineréért, illetve a hasonló elven működő aktív irodai székéért, tudtuk meg a főszervezőtől, Kércsi Miklóstól. Az előbbit úgy kell „megülni”, hogy minél inkább, minél tovább egyensúlyban maradjunk, utóbbi pedig azon túl, hogy használata egészséges, munka közben még masszíroz is.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában