Helyi közélet

2012.10.05. 16:00

Szőlőleadás tizenharmadszor

Tolcsva - 27 település vezetői adták össze a Polgármesterek Borához a szőlőt.

Tolcsva - 27 település vezetői adták össze a Polgármesterek Borához a szőlőt.A Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyén adta össze – immár tizenharmadik alkalommal – Tokaj-Hegyalja 27 polgármestere a Polgármesterek Bora alapanyagául szolgáló szőlőt. Az alapanyagból készült bort jövő év májusában adják majd át Tokajban.

Kiemelt szerep

Dr. Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatójának köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője elmondta, ez az esemény is ráirányítja a figyelmet arra, hogy a tokaji bor tradíciói mellett a piacszerzés egyetlen módja ma már a minőség, így a jövőben az ezt szolgáló szőlőtermesztésre kell fokozott figyelmet fordítani.

– A megye fejlődésében kiemelt szerepe van Tokaj-Hegyaljának – mondta egyebek mellett dr. Mengyi Roland, a B.-A.-Z. megyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette, fontos, hogy a régióban beinduljanak a feldolgozó- és élelmiszeripari fejlesztések.

Májer János, Tokaj polgármestere szerint a borvidék világörökségi részvétele semmit sem érne, ha az itt dolgozó szőlészek és a borászok munkájukkal nem töltenék meg ezt évről-évre minőségi tartalommal.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában