Helyi közélet

2012.10.09. 18:11

Siker a tanulásban, a sportban és a szavazáson

Miskolc - A nívódíjas gimnáziumban sportolni is szeretnek a diákok.

Miskolc - A nívódíjas gimnáziumban sportolni is szeretnek a diákok.A Herman Ottó Gimnázium lett a legeredményesebb középiskola a diákolimpián elért eredmények alapján. Az elmúlt héten tartotta éves gáláját a Miskolc Városi Diáksport Szövetség, az ünnepség keretében értékelték az iskolák teljesítményét. A 17 sportágat összesítő diákolimpiai pontversenyben az általános iskolák között a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola 10 ezer 689 ponttal, a középiskolák között a Herman Ottó Gimnázium 12 ezer 608 ponttal végzett az első helyen.

Nívódíjat kaptak

A gimnázium igazgatóhelyettese, Dudás Imre portálunknak elmondta, nem ez az egyetlen siker az intézmény életében. A Herman májusban Miskolc Város Napján Nívódíjat kapott az országos szakmai rangsorban elért kiváló eredménye alapján, melynél a továbbtanulási mutatókat, a nyelvvizsgák számát, az érettségi és a tanulmányi versenyek eredményeit vették figyelembe. Mindezek fényében különösen értékes, hogy a sport területén is a város legeredményesebb középiskolája lett, fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Kiemelkedő eredmények

– Az iskola számára az a fontos, ami a tanulóknak hasznos, így évek óta sokat áldozunk és dolgozunk azért, hogy a lehető legtöbb diákunk, a lehető legjobb feltételekkel sportoljon. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy harmóniát tudunk teremteni a közismereti tárgyak és a készségtárgyak oktatása között. Ez azért sem könnyű, mert a versenyeztetés sok hiányzással jár, ami a többi tantárgy tanulását nehezíti. Ráadásul sok olyan tanulónk van, akik kiemelkedő eredményt érnek el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, párhuzamosan pedig gyűjti a pontokat a sportversenyeken is az iskolának. Az eredmény titka az igényesség és odaadás, mely a testnevelő tanárokat és a versenyző diákokat is vezérli. Köszönet illeti őket, és köszönet illeti a Magyar Diáksport Szövetséget, amiért biztosítja a tanulók számára a szabadidő tartalmas eltöltését – tette hozzá Dudás Imre, majd kifejtette: a szép eredménynek sok összetevője van. A versenyeztetés nagyon sokba kerül, éves szinten 1-2 millió forint az, amit a mezekre, nevezési díjakra, utazásra, szállásra, ellátásra költenek. A szoros költségvetési keret ezt nem biztosítja, így nyertes pályázatok és alapítványi támogatás is szükséges a feltételek biztosításához.

Az igazgatóhelyettes reménykedik abban, hogy ezek az eredmények befolyásolják majd az Boon-on futó iskolák közötti versenyt is.

– Nagyon jól jönne most, ha a megye lakói szavazatokkal erősítenének bennünket, hisz az bizonyítaná, hogy jó az, amit csinálunk – jegyezte meg végül az igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában