Helyi közélet

2012.10.11. 16:35

Öt és fél év a rendőröknek

Miskolc - A törvényszéken folytatódik a kábítószer-kereskedéssel vádolt rendőrök ügye.

Miskolc - A törvényszéken folytatódik a kábítószer-kereskedéssel vádolt rendőrök ügye.Bár a vádhatóság öt és 15 év közötti letöltendő fegyházbüntetést kért a bűnszövetségben, folytatólagosan, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaéléssel vádolt vádolt, de a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadó rendőrökre, első fokon öt év hat hónap börtönbüntetésre ítélte őket a Miskolci Városi Bíróság dr. Kolláth Sándor vezette tanácsa.

A bíróság a vádirati tényállást alapul véve a harmadfokú vádlott vallomásait fogadta el bizonyító erejűnek, ennek értelmében megalapozottnak találta, hogy a ferihegyi repülőtéren szolgálatot teljesítő két rendőr megegyezett egy miskolci fiatalemberrel - a harmadrendű vádlottal -, hogy ők speed-port szállítanak Budapestről, amit majd a harmadrendű Miskolcon értékesít, a hasznot pedig elosztják.

Az ügynek volt még két másik vádlottja is, ők marihuánát árusítottak a harmadrendűvel közösen - felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélte őket a bíróság, míg a harmadrendű vádlott négy év börtönt kapott.

Az elsőrendű vádlott eddig előzetes letartóztatásban várta az ítéletet, a bíróság az ő esetében enyhítette a kényszerintézkedést, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, míg a korábban óvadék ellenében szabadlábra helyezett másodrendű vádlott továbbra is lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Az ítéletet a vádhatóság képviselője tudomásul vette, de a vádlottak és védőik fellebbezést nyújtanak be ellene. Az ítélet így nem jogerős, várhatóan a Miskolci Törvényszéknek kell másod fokon döntenie a büntetőperben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában