Helyi közélet

2012.10.30. 18:11

"Noormális?": oszlop a járda közepén Miskolcon

Miskolc - Egy, a járda közepére "ültetett" oszlop okoz gondot az arra közlekedőknek a Hegyalja utcán.

Miskolc - Egy, a járda közepére "ültetett" oszlop okoz gondot az arra közlekedőknek a Hegyalja utcán."Tisztelt Szerkesztőség! Háromgyerekes anyuka vagyok. Szüleim a Hegyalja utcában laknak Miskolcon, akiket hetente többször is meglátogatunk a gyermekimmel" - írja levelében Olvasónk, Farkas Georgina. "A legkisebb gyermekem csak két hetes, így babakocsival megyünk, de sajnos az odavezető úton, a járdán, a Hegyalja 105. szám előtt egy oszlop miatt nem fér el a babakocsi (természetesen kerekesszék és kerékpár sem). Nem megy ki a fejemből a dunántúli baleset az ikrekkel, akiket a szülők az út szélén toltak hasonló okok miatt, még sincs más választásom, csak az hogy két háznyit az út szélén toljam a kocsit, a főút szélén, ahol busz és teherautó közlekedés is van. A nagyobb gyermekeimet persze a járdán hagyom, ott teszik meg a fent említett távot általában, de nem egyszerű, mert ők is velem akarnak jönni az út szélére, hiszen mellettem érzik biztonságban magunkat."

Képtelenség mellette eltolni

"Mit lehetne tenni, hiszen még jó darabig szükségem van a babkocsira, így tehát a főúton kell majd tolnom? Ráadásul, ez az utca a hegyekhez közeledve van, hamarabb fagy le az út, és bele sem merek gondolni, hogy esetleg megcsúszik egy autó. Kérem segítsenek, hogy mihamarabb megoldódjon ez az oszlop kérdés, hogy ne ismétlődhessen meg a fent említett baleset. És persze a környéken nemcsak én vagyok kismama, másnak is hasonló problémákat okoz ez az oszlop. Bízom segítségükben, mellékeltem fotót is, de ha szükséges a babakocsit is mellé tolom, bár szerintem így is látszik, hogy képtelenség mellette eltolni. Várom segítségüket!"

Megtoldani a járdát?

A helyszínen tájékozódva kiderült, hogy valóban nem túl rózsás a helyzet az arra babakocsival, vagy kerekesszékkel közlekedők számára, hiszen nem lehet kikerülni az oszlopot. (Az egyik oldalról sövény, míg a másikról kerítés határolja.) Ugyanakkor érdeklődésünkre egy idős férfi elmondta, hogy "amióta az eszét tudja", ott volt és van az oszlop, amelyet szerinte a legegyszerűbben úgy lehetne "hatástalanítani", ha egy kis darabot kicsípnének a sövényből és megtoldanák a járdát... Persze jó kérdés, hogy mi lenne erről az ott lakók véleménye.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában