Helyi közélet

2012.10.05. 11:10

Nincs adat a megyei pénznyerők számáról

Budapest - A játékteremben működtetett pénznyerő automata üzemeltetésére jogosító engedélyek nem helyhez kötöttek.

Budapest - A játékteremben működtetett pénznyerő automata üzemeltetésére jogosító engedélyek nem helyhez kötöttek.A Nemzeti Adó- és Vámhivatal legutóbbi adatai szerint 2012. október 1-én 4520 db volt a pénznyerő automatákra kiadott engedélyek száma országosan. - számolt be róla a kormany.hu azután, hogy a hét elején döntés született a pénznyerő automaták üzemeltetésének játékkaszinókra korlátozását célzó parlamenti döntésről.

Ezeket a gépeket mintegy 600 magyarországi vállalkozás üzemelteti, döntő többségükben nem fő profilú játéktermekben, hanem különböző vendéglátóhelyeken kiegészítő szolgáltatásként. Ezeken a szórakozóhelyeken átlagosan 4-6 automata működik. Mennyire éri a döntés Borsod-Abaúj-Zemplén megye piaci szereplőit? - kérdeztük a NAV-tól.

Dokumentáció, elszámolás

"A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében üzemelő, az utóbbi napok jogszabályváltozásaival érintett pénznyerő automaták darabszámával kapcsolatosan kiemelendő, hogy a jelenleg hatályos szabályozás szerint a játékteremben működtetett pénznyerő automata üzemeltetésére jogosító engedélyek nem helyhez kötött engedélyek, a pénznyerő automatákat a szerencsejáték-szervezők szabadon mozgathatják az engedéllyel rendelkező játéktermeik között, megfelelő dokumentáció és negyedévente történő elszámolás mellett." - tájékoztatta az Észak-Magyarországot a NAV Sajtóosztálya. "Továbbá a szerencsejáték-szervezőt nem terheli bejelentési kötelezettség arra vonatkozólag, ha a forgalmi engedéllyel rendelkező pénznyerő automatát valamely játékterméből egy másik játéktermébe helyezi át, avagy üzemen kívül helyezi. A szerencsejáték-szervező nem csak a székhelye szerinti megyében üzemeltethet pénznyerő automatát. Fentiek okán a kifejezetten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében üzemeltetett pénznyerő automaták darabszámáról, illetve az ezen berendezések üzemeltetésével összefüggésben az említett megyében érintett társaságokról az állami adóhatóságnak nem áll rendelkezésére részletesebb adat." - áll a NAV Sajtóosztályának lapunknak elküldött levelében.

ÉM-JLI


Miskolc - A pénznyerő automaták teljes megszüntetése kapcsán egy miskolci játékteremben igyekeztünk tájékozódni.

Megyénkben egyelőre nem találtunk - ha van, örömmel vesszük a jelentkezését – olyan szakembert, aki kifejezetten a játékszenvedély-betegekkel foglalkozna.

Debrecen – Tegnapelőtt még 2-2,5 millió forintot ért egy nyerőgép, ma már ötezret sem. Ennyiért fogja megvásárolja a falusi kocsmáros, aki beállítja a malacólba vagy más félreeső helyre, hogy illegálisan üzemeltesse, hiszen a szerencsejáték iránti igény nem szűnt meg, mint ahogy a vendéglátósoknak is szüksége van erre a bevételre a túlélés érdekében – mondta a Naplónak Tóth Lajos, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnökségi tagja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában