Helyi közélet

2012.10.24. 13:26

Nézőpont: Banki sarc

<em>Távol álljon tőlem, hogy sajnáljam a hazánkban működő bankokat (legyen az hazai vagy külföldi tulajdonban), mert vitathatatlan, hogy jól élnek belőlünk. Belőlünk, akik magánemberként náluk vezetjük a folyószámlánkat, hiszen a cégek többsége már régóta utalja a béreket, s mint tudott, minden ilyen számlával járnak bizonyos költségek. Belőlünk, akik magánemberként tőlük kérünk hosszabb-rövidebb időre kölcsön, s ez ugyancsak költséggel, mégpedig nem is kevés költséggel jár számunkra. De ugyanez a helyzet, ha a vállalkozókról, vállalkozásokról beszélünk, akiknek folyószámlái és többnyire hitelei is vannak.</em> <strong>Uri Mariann jegyzete</strong>

Távol álljon tőlem, hogy sajnáljam a hazánkban működő bankokat (legyen az hazai vagy külföldi tulajdonban), mert vitathatatlan, hogy jól élnek belőlünk. Belőlünk, akik magánemberként náluk vezetjük a folyószámlánkat, hiszen a cégek többsége már régóta utalja a béreket, s mint tudott, minden ilyen számlával járnak bizonyos költségek. Belőlünk, akik magánemberként tőlük kérünk hosszabb-rövidebb időre kölcsön, s ez ugyancsak költséggel, mégpedig nem is kevés költséggel jár számunkra. De ugyanez a helyzet, ha a vállalkozókról, vállalkozásokról beszélünk, akiknek folyószámlái és többnyire hitelei is vannak. Uri Mariann jegyzeteBelőlünk élnek jól, ami elsősorban a külföldi kamatokhoz képeset jelentősen magasabb hiteldíjmutatóknak köszönhető. Hogy csak egy példát említsek, a Romániában is jelen lévő hazai bankunk a szomszédban 14,79-es THM-mel kínálja a személyi hiteleket, míg nálunk 30 százalék feletti ugyanez.

Szóval nem sajnálom őket. Ennek ellenére nem tartom korrekt eljárásnak, hogy a kormány felrúgja a megállapodást, és nem csökkenti felére jövőre a bankadót. Mondván, ebből 72 milliárd forint többletbevétel lehet. Attól tartok ugyanis, hogy a többletbevétel nem a bankok nyereségéből, hanem a mi kárunkra képződik majd. Cáfoljanak meg, ha nem jól gondolom!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában