Helyi közélet

2012.10.16. 08:26

Nemi erőszak kísérlete Miskolc belvárosában?

Miskolc - A rendőrség jelenleg a bejelentés valóságtartalmát vizsgálja.

Miskolc - A rendőrség jelenleg a bejelentés valóságtartalmát vizsgálja.Rendőrök keltették egyik miskolci olvasónkat kedden hajnalban, hogy nézze meg, nincs-e friss sérülés a Toronyalja utcai háza közelében parkoló autóján, mert nemi erőszak kísérlete történt, és az erőszaktevők nekidőlhettek a járműnek. Az ébresztőt fúvó rendőrök feladata az esetleges nyomok rögzítése volt.

A bűncselekménnyel kapcsolatban érdeklődésünkre Dobi Tamás rendőr zászlós, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa a következő felvilágosítást adta: valóban történt rendőri intézkedés egy bejelentés kapcsán Miskolcon a Toronyalja utcán kedden hajnalban, de az ügy vizsgálata még az elején tart.

Úgy tudjuk, a bejelentést az érintett hölgy tette, eszerint őt akarták akaratán kívül szexuális aktusra kényszeríteni. Dobi Tamás elmondása szerint a rendőrségnek ilyen esetekben először a bejelentés valóságtartalmát kell leellenőriznie, így ebben az esetben is ezzel kezdődött az eljárás.

Mivel az egész belvárost térfigyelő kamerák pásztázzák, felmerül a kérdés: hogyan történhet ilyesmi Miskolc központi részén anélkül, hogy azt látnák a kamerák?

Kovács László Csaba, a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleti és rendészeti osztályának vezetője kérdésünkre kedden reggel elmondta, a Toronyalja utcát, az oda vezető útvonalakat több kamera is látja, azok képe bizonyítóerejű is lehet, és amennyiben a rendőrség kéri, a felvételeket a nyomozóhatóság rendelkezésére bocsátják, a felvételek kielemzését azonban már a rendőrök végzik el.

Az osztályvezetőtől kedden délután úgy értesültünk, hogy nap közben a rendőrség kikérte a kamera felvételeit, de hogy azokon mi látható, azt adatvédelmi okokból nem hozhatja nyilvánosságra.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában