Helyi közélet

2012.10.01. 18:02

Miről és mi szerint döntött Mályi testülete?

Mályi - A Jobbik feljelenti Mályi polgármesterét és jegyzőjét – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Miklós Árpád, a párt megyei elnöke, és Gaszner Róbert, a párt mályi elnöke. Az indok pedig az, hogy – a Jobbik szerint – már a testületi ülés előtt tudtak arról, hogy a mályi téglagyárban építési törmelékek számára hulladéklerakót akarnak építeni.

Mályi - A Jobbik feljelenti Mályi polgármesterét és jegyzőjét – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Miklós Árpád, a párt megyei elnöke, és Gaszner Róbert, a párt mályi elnöke. Az indok pedig az, hogy – a Jobbik szerint – már a testületi ülés előtt tudtak arról, hogy a mályi téglagyárban építési törmelékek számára hulladéklerakót akarnak építeni.„Ennek ellenére a területmódosítás nem így került a testület elé, hanem azzal indokolták, hogy a téglagyár a saját szemetét akarja ott elhelyezni. A kettő nem ugyanaz, hiszen a gyárnak havonta 1-1,5 teherautónyi hulladéka keletkezik, míg a hulladéklerakóba naponta 180 kamion szállítaná az építési törmeléket” – mondták. Azt is kifogásolták, hogy a testületi ülés után már az jelent meg, hogy mályi önkormányzata hozzájárult a hulladéklerakóhoz, miközben egészen másról döntöttek. A településen egyébként – civil kezdeményezésre – aláírást is gyűjtenek a hulladéklerakó ellen. A jobbikosok elmondták: eddig a település 80 százaléka aláírta.

Viszokai István, Mályi polgármestere elmondta: az aláírásokat úgy szedik, hogy nem tájékoztatják megfelelően a lakosságot. Azt is elmondta: „Hétfőn újra összeül a testület, megvizsgáljuk ezt az ügyet. De az biztos, nem követtünk el eljárási hibát. Egyébként 1,5 éve lehet tudni, hogy hulladéktelepet építene a gyár, eddig senki nem szólalt fel ellene.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában