Helyi közélet

2012.10.24. 18:35

Menteni akarta az áldozatát

Miskolc, Harsány - Hárman sem tudták megmenteni a szíven szúrt harsányi fiatal életét.

Miskolc, Harsány - Hárman sem tudták megmenteni a szíven szúrt harsányi fiatal életét.Egyetlen halálos késszúrással ért véget egy összetűzés Harsányban a közelmúltban. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, egy helybeli testérpár és a fiatalabb fiú barátnője hazafelé tartott az egyik helyi szórakozóhelyről, miközben vitába keveredtek két falubelijükkel, és a társaságukban lévő két miskolci fiatallal. A két társaság a község egyik szórakozóhelyéről tartott hazafelé, ahol egymás közelében iddogáltak, de ekkor még nem volt vita közöttük.

Az utcai szópárbajból lökdösődés, dulakodás alakult ki, majd az egyik miskolci fiatal elővett egy bicskát, amivel mellkason szúrta a testvérpár idősebbik tagját, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a mentőben életét vesztette.

Testvérei elmondása szerint az áldozatot mindenki szerette, mert jó kedélyű, közvetlen ember volt. Korábban a Vatta csapatában focizott, aztán hazatér Harsányba, ahol középpályásként szerepelt. Halála napján a csapat otthon játszott meccsét egy perces gyászszünet előzte meg, a fiatalember klubház elé kihelyezett fotójánál minden ismerőse gyújtott egy szál gyertyát.

Nem akart ölni

A fatális szúrás politikai indulatokat is kiváltott, internetes fórumokon beindult a találgatás: ki is lehetett az elkövető?

„Teljesen hétköznapi családból származó, teljesen hétköznapi fiú”, jellemezte védencét dr. Kálmán Árpád, az emberöléssel gyanúsított fiatalember ügyvédje, aki elmondta még: a vallomásokból kiderül, hogy a gyanúsított a társaságában lévő két fiatallal együtt - valamennyien mentőápoló-tanulók - megpróbálta mérsékelni az áldozat sérülésének következményeit, csillapítani igyekeztek a vérzést és többször is próbálkoztak az újraélesztéssel.

A jogi képviselő szerint inkább halált okozó testi sértésről kellene beszélnünk, mint emberölésről, mert bár védence nem tagadja a szúrás tényét, nem akarta kioltani senki életét sem, amit a cselekmény után tanúsított viselkedése is alátámaszthat.

Mint dr. Kálmán Árpád elmondta, a büntetőeljárás még nagyon az elején tart, amiben a sértetti közrehatás mértékét éppúgy vizsgálni kell, mint a jogos védelmi helyzet esetleges fennállását.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában