Helyi közélet

2012.10.19. 19:20

Megyei Prima Díjasok „kerestetnek”

Miskolc - Idén is három kategória három-három jelöltje közül kerülnek ki a megyei Prima Díjasok.

Miskolc - Idén is három kategória három-három jelöltje közül kerülnek ki a megyei Prima Díjasok.Három év szünet után 2010 óta hirdetnek ismét megyénkben is Prima Díjast. A díjazott bemutatása mára megyénk egyik legfontosabb kulturális eseményévé nőtte ki magát, ami nem csupán a VOSZ megyei elnökségének az érdeme, hanem mindazon vállalkozóké, pénzintézeteké és gazdasági szereplőké, akik felismerték a Prima Díj eszmeiségének lényegét és támogatásukkal, a díj mellett való elkötelezettségükkel naggyá tették ezt az eseményt úgy, mint ahogy a díj alapítója, Demján Sándor is elképzelte – jelezte Ádám Imre, a VOSZ megyei elnöke.

Megtartani értékeinket

– Mindannyian fontosnak tartjuk, hogy az eddig elért eredményeket meg kell őrizni, kultúránkat, tudásunkat át kell adni utódainknak és ezzel meg kell teremteni a magyar szellemiség továbbfejlődését, a magyar értékek újratermelődésének lehetőségét. Erre a Prima Díj nagyon alkalmas, hiszen 10 kategóriájával átfogja a magyar kultúra, művészetek, tudomány, oktatás, köznevelés és sport területét, a díjakkal lehetővé teszi ezeknek fejlesztését, a kimagasló eredmények megismertetését – hangsúlyozta Ádám Imre.

Mint mondta, a Prima Díj átadására szervezett gálaesten a VOSZ által alapított „ÉV Vállalkozója B.-A.-Z. megyében” címeket is kiosztják, ezzel fejezve ki elismerésüket azon vállalkozók előtt, akik a saját vállalkozásukban kreatívak voltak és maradandót alkottak, amivel kivívták a vállalkozótársaik tiszteletét. Az Év Vállalkozója cím értékét növeli, hogy ez tekinthető a legszakmaiabb kitüntetésnek, hiszen vállalkozók adják vállalkozóknak, mindenféle érdek nélkül, csak a teljesítményt figyelembe véve.

Az idei Prima Díj gála november 9-én lesz a Miskolci Nemzeti Színházban. A jelölteket addig megismerhetik többek között az Észak-Magyarországból és lesz mód szavazásra is, hiszen a különféle kategóriák Prima díjasai mellett mindig van közönségdíj is. A gála az ünnepélyessége mellett szórakoztató produkció is.

Egyre nagyobb a tagság

– A Prima Díj sikeressége is lehet az egyik oka, ami miatt tagjaink száma folyamatosan nő, jelenleg már több mint 600 tagunkat invitáljuk VOSZ Klubunkba, ahol lehetőségük van üzleti és akár baráti kapcsolatba kerülniük.

Szakmai rendezvénysorozatot szerveztünk az év során a legaktuálisabb munkaügyi-, adózási-, cégmenedzselési ismeretekről. De ne feledkezzünk el a Széchenyi kártyarendszer működtetéséről és az új lehetőségeiről sem, hiszen ma a hitelhiányos időszakban ez egy létező és igénybe vehető forrás a kis- és középvállalkozások számára – tette hozzá az elnök.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének új szolgáltatása kézzelfogható előnyökhöz juttatja tagjait. A szolgáltatás a VOSZ-BESZ Zrt.-n, a VOSZ leánycégén keresztül valósul meg, és lehetővé teszi, hogy a szervezet – a tagság együttes vásárlóerejét kihasználva – a gyártóktól és beszállítóktól jelentős kedvezményeket kapjon. A lehetőséget kihasználni kívánó tagoknak nincs más dolguk, mint egy díjmentes regisztráció után vásárolni a VOSZ-BESZ rendszerében.

Szövetségben, partnerségben

A VOSZ megyei szervezete szakmai érdekképviseleti munkáját országosan több mint ötvenezer, itt a megyénkben több mint hatszáz vállalkozás képviselőjeként teszi.

Megyénkben jellemzően mikro- és kisvállalkozások alkotják törzstagságunkat, de VOSZ-tag számos középvállalkozás, nagyvállalat és minden helyi takarékszövetkezet is. Jellemzően hazai vállalkozások a tagjaink, de az utóbbi egy évben több multinacionális nagyvállalat helyi leányvállalata is csatlakozott szervezetünkhöz.

Szövetségben és partnerségben dolgozunk a megyei kamarával és az ÉMGK-val, mert azt gondoljuk, akkor lehetünk eredményesek, ha a teljes vállalkozói társadalmat képviseljük: és ez csak egységes fellépéssel, teljes összefogásban lehetséges. Egy ilyen átfogó érdekképviselet nem megkerülhető itt helyben sem – hangsúlyozta Ádám Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában