Helyi közélet

2012.10.17. 18:23

Megvannak az aláírások, kezdődhet a kártérítés?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Két miniszter szignója hiányzott a megállapodásról, amely utat nyit az árvízi kártérítések kifizetéséhez.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Két miniszter szignója hiányzott a megállapodásról, amely utat nyit az árvízi kártérítések kifizetéséhez.Információink szerint a bevezetőben említett két miniszteri szignó – a vidékfejlesztési tárca és az emberi erőforrások minisztériumának vezetőjéé – nemrég rákerült arra az Országos Vízügyi Főigazgatósággal kötött háromoldalú megállapodásra, amelynek nyomán megkezdődhet a 2010-as árvíz után kisajátított területek megvásárlása és az új védművek építésekor okozott károk megtérítése.

Két esztendőnél több telt el azóta, hogy több Sajó-menti települést elöntötte a 2010-as nyári nagyárvíz. Jó egy esztendővel ezelőtt adták át a legveszélyeztetettebb területeken azt a gátrendszert, amely megakadályozza, hogy újra ekkora pusztítást végezzen a megáradó folyó. A beruházások felgyorsítására vészhelyzetet hirdetett a kormány és a cikkben említett ellentételezés és a kártérítés kifizetésének megkezdését több ízben is megígérték az illetékesek, ám ez a mai napig nem történt meg.

Kioldották a „csomót”

Legutóbb azt a nyilatkozatot kaptuk, hogy a miniszteri aláírások hiányoznak csupán. Ezekre azért volt szükség, mert az érintett terültek egy része kulturális örökségvédelmi, illetve természetvédelmi felügyelet alatt áll. Így jött képbe a két tárcavezető. Ma már – ismét – arról számolhatunk be, hogy valóban a küszöbön áll a pénzösszegek kifizetése.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában