Helyi közélet

2012.10.30. 16:05

Megújult a bükkszentlászlói temető régi fakeresztje

Bükkszentlászló, Miskolc - A Mindenszentek és a Halottak Napja közeledtével a bükkszentlászlói temető jelképe, a régi fakereszt helyére újat készített a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.. November 1-én, 15 órakor kezdődő emlékmisén a helyszínen szentelik meg az új fakeresztet és a felújított korpuszt.

Bükkszentlászló, Miskolc - A Mindenszentek és a Halottak Napja közeledtével a bükkszentlászlói temető jelképe, a régi fakereszt helyére újat készített a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.. November 1-én, 15 órakor kezdődő emlékmisén a helyszínen szentelik meg az új fakeresztet és a felújított korpuszt.Bükkszentlászlón a XVIII. század elejére tehető az első temetés, melyet a lakosság által közösen állított fakereszt jelképezett. Az elmúlt évtizedekben a mintegy 2,5 méter magas kereszt és a korpusz is jelentősen megsérült, ezért a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. egy temetői bejárás alkalmával úgy döntött, hogy új fakeresztet készít a halottak emlékének adózva. A közeledő Halottak Napja alkalmából már helyreállították az új feszületet, melyet az Egyház november 1-én, 15 órakor kezdődő emlékmisén szentel meg Bükkszentlászlón.

A temető korábban egyházi és faluközösségi tulajdonban volt, jelenleg önkormányzati tulajdon és önkormányzati kezelés alá tartozik.

- Pásztor Imre Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában