Helyi közélet

2012.10.02. 16:44

Még egy fészekrakós per kezdődött Miskolcon

Miskolc - Újabb hat ingatlannal kapcsolatban kell döntenie a törvényszéknek, történt-e visszaélés.

Miskolc - Újabb hat ingatlannal kapcsolatban kell döntenie a törvényszéknek, történt-e visszaélés.A vádirat ismertetésével kezdődött kedden reggel a Miskolci Törvényszék dr. Horváth Dóra vezette tanácsa előtt az újabb miskolci fészekrakós per, melynek ezúttal 24 vádlottja van.

A terheltek között ezúttal is van ügyvéd, aki a valótlan tartalmú adásvételi szerződéseket ellenjegyezte, és „segítőkész” szervezők, akik „felhajtották” azokat a nagycsaládosokat, akik nevére fel lehetett venni az állami támogatású lakáshitelt és általában a szociálpolitikai támogatást is. A szervezők keresték meg a lakástulajdonosokat és beszélték rá őket, hogy a szerződésekben a valós vételárnál magasabb összeget szerepeltessenek, így a vásárlók saját erő nélkül juthattak a lakásokhoz. A szerződések mind a hat lakás esetében vételárként azt az összeget tartalmazták, amit a felvehető hitel és a kapható szociálpolitikai támogatás együttesen kitett.

Ebből a szervezők kifizették a lakás eladóit, a maradékot pedig egymás között osztották fel. A szervezők tisztában voltak azzal, hogy a vásárolók nem fogják tudni fizetni a hitel részleteit, hiszen többüknek ők szereztek hamis munkáltatói igazolást. A vádirat ismertetése után a tárgyalás az elsőrendű vádlott meghallgatásával folytatódott, aki írásban tett vallomást, ám tagadta a bűncselekmény elkövetését.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában