Helyi közélet

2012.10.23. 13:02

Közlekedésrendészeti helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében október 23-án

Miskolc - Megyénk útjain az elmúlt 24 órában két súlyos és egy könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Miskolc - Megyénk útjain az elmúlt 24 órában két súlyos és egy könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.Hétfőn hajnalban egy 31 éves encsi férfi egy betegszállító kisbusszal Szemere felől Büttös irányába közlekedve nem az út és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, minek következtében a sűrű ködben, egy jobbra ívelésű kanyarban lehaladt az úttestről, ahol a járműve elejével egy fatuskónak ütközött. A baleset következtében a járművel szállított beteg, egy 47 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, míg a jármű jobb első ülésén utasként tartózkodó 25 éves ápoló könnyebb sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit az illetékes Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Hétfőn délelőtt egy 15 éves fiú kerékpárjával Dámóc belterületén haladva az úttest szélén parkoló személygépkocsit akart kikerülni. Előtte hátrafordult, hogy meggyőződjön a kikerülést biztonságosan végre tudja-e hajtani. Mire visszafordult, a gépkocsihoz annyira közel került, hogy kerékpárjával a gépkocsi hátsó szélvédőjének ütközött. A baleset során a gépkocsi szélvédője betört, a figyelmetlen kerékpáros pedig nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb zúzódásos sérülést szenvedett. A baleset bekövetkezésének körülményeit az illetékes Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Hétfőn este Miskolcon az Ady Endre - Szeles utcák kereszteződésében egy 52 éves helyi asszony a gyalogos forgalmat irányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére szaladt át a zebrán, melynek során egy a forgalomirányító fényjelző készülék zöld jelzésére, balra nagy ívben kanyarodó személygépkocsi elütötte. A baleset során a gyalogos nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, akit a mentők további ellátás végett kórházba szállítottak. Az eset körülményeit az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szabálysértési őrizetbe vételek - Körözött személy a rendőrök hálójában

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában hét főt vettek szabálysértési őrizetbe és további egy fő elfogatóparancs alapján körözött személyt kerítettek kézre.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei hétfőn két kerékpártolvajt, egy bolti szarkát, egy garázdát és egy eltiltás hatálya alatt járművet vezető személyt vettek szabálysértési őrizetbe. Az ózdi rendőrök ezt a sort további egy garázda személlyel és egy bolti tolvajjal egészítették ki.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai ezen felül további egy fő elfogatóparancs alapján körözött, a büntetése letöltésére be nem vonuló személyt fogtak el és „küldtek” rács mögé.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában