Helyi közélet

2012.10.01. 11:57

Két sárospataki sziget

Sárospatak - A gyanú szerint földgázt engedett szomszédjának házába egy sárospataki férfi.

Sárospatak - A gyanú szerint földgázt engedett szomszédjának házába egy sárospataki férfi.Vasárnap este a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai szálltak kik a sárospataki Dózsa György utcába, mert az egyik lakó bejelentette, földgázt engedtek a pincéjébe. A késő éjszakáig tartó helyszínelés és meghallgatások után egy 58 éves sárospataki férfit Miskolcra szállítottak a rendőrök.

„A béke szigete”

A kispataki városrészben lévő Dózsa György utca hétfőn délelőtt csendes. Csak a nyugdíjasok tartózkodnak otthon, akik nagyon szívesen beszélgetnek, de a vasárnapi esetről csak egyikük hallott, ő is csak onnan, hogy az interneten olvasta.

– Itt biztos nem történt ilyen – állítja két hölgy –, itt nincs haragban senki senkivel. Mi is szembe lakunk egymással és olyanok vagyunk, mintha testvérek lennénk. Figyelünk egymásra. Egyszer nyitva maradt a szomszéd kapuja, ezért egy idő után átmentem megnézni, nem lett-e rosszul, de szerencsére csak annyi volt, hogy elfelejtette a kaput bezárni. Nem hinném, hogy élnének itt olyan emberek, akik a másik életére törnének.

– Ez a béke szigete – mondja mosolyogva egyikük férje a kapu mögül.

A másik sziget

Pedig néhány házzal feljebb már egy teljesen másik szigetet alkot két ház. A szemközt lakó – neve elhallgatását kérő – férfi közlékenynek bizonyul.

– Régóta tart már a harag – mondja. – Nem tudom, az idős házaspár mit árthatott ennek a férfinak, de többször is hallottam, ahogy azt mondta a néninek, hogy egyszer rájuk gyújtja a házat. Nem hittem volna, hogy komolyan fenyegetőzik, aztán tessék.

A szomszédok közül egy kicsit ettől, egy kicsit attól hallunk, így áll össze vasárnap délután története.

Este hat óra tájban vette észre az idős hölgy, hogy egyre erősebb gázszag terjed a házban. Ki is ment, hogy megnézze, a külön tárolt gázpalackok közül nem szivárog-e valamelyik. A pincébe nézve nem látott semmit, de később dübörgő zajra lett figyelmes. Ekkor kiment az utcára, ahol látta, hogy a szomszéd a ház pincéjébe vezető vakablaktól húz el egy slagot. Megkérdezte, mit csinál, de a férfi csak annyit mondott, hogy locsolni akar, amit azért tartott gyanúsnak, mert a szomszéd évek óta nem vetett semmit, ráadásul vasárnap délután még esett is az eső. Miután a slag másik vége a kertben lévő gázcsonkhoz volt erősítve, ezért hazasietett és hívta a rendőrséget.

Az eset áldozata egy idős házaspár. Beengednek a házba, de azt kérik, a nevük ne kerüljön napvilágra, mert félnek. Attól, hogy mi lesz, ha a szomszédot kiengedik a rendőrök.

– Vigyázott rám a Jóisten, mert még szerencse, hogy a konyhában nem gyújtottam be a tűzhelyet, mert mondták a rendőrök, akkor robbant volna minden – mondja. Azt nem tudja, miért haragszik rá a szomszéd, amikor sokszor kisegítette zöldséggel, élelemmel.

Amikor kikísérnek a kapuig, már azon morfondírozik, hogy mi lesz a szomszéd kutyájával. „Csak kéne neki enni adni, ki tudja, mikor jön vissza a gazdája” – mondja még búcsúzóul.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában