Helyi közélet

2012.10.08. 16:55

Jogerősen is harminc év a hálátlan gyilkosnak

Debrecen, Miskolc - Az ítélőtábla sem enyhített az avasi emberölés elkövetőjének Miskolcon kiszabott ítéleten.

Debrecen, Miskolc - Az ítélőtábla sem enyhített az avasi emberölés elkövetőjének Miskolcon kiszabott ítéleten.A Debreceni Ítélőtábla lényegében helyben hagyta a Miskolci Törvényszék ez év áprilisában hozott ítéletét, amit az avasi emberölés elkövetőjére szabott ki. Akkor beszámoltunk róla: a törvényszék dr. Péter Zoltán vezette tanácsa különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás és csalás miatt halmazatban életfogytig tartó börtönbüntetést szabott ki arra a fiatal sajószentpéteri férfira, aki meggyilkolta a rajta számtalan alkalommal segítő gyerekkori nőismerősét. A mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától tíz évre eltiltott férfi legkorábban harminc év múlva helyezhető szabadlábra.

A tábla egyetlen ponton finomított a törvényszéki ítéleten: a gyilkos korábban Budapesten különböző építőipari feladatok elvégzésére vállalkozott, amelyek után előleget vett fel, de a munkát nem végezte el. Ezt a cselekményét az ítélőtála folytatólagosan elkövetett bűncselekménynek minősítette, és a halmazati büntetést, mint különös visszaesővel szemben tekinti kiszabottnak, tájékoztatta portálunkat Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

Korábban megírtuk: 2009 őszén az Avason, egy Szilvás utcai parkolóban, céges autójában, két pokróccal letakarva saját nővére talált rá annak a 27 éves lánynak a holttestére, akit néhány nappal korábban eltűnés miatt kezdtek keresni a rendőrök és a rokonai. A tanult, jó anyagi körülmények között élő családból származó lányt mindenki szerette, és egyáltalán nem volt rá jellemző, hogy szó nélkül eltűnjön. A megígért időpontban a lány nem jelentkezett – a családtagjai ekkor már aggódni kezdtek érte. Amikor napokkal később a lány élettelen teste az autójából került elő, csak annyit lehetett tudni, hogy az áldozatnak eltűntek az ékszerei, a laptopja, és több mint húsz késszúrással végzett vele gyilkosa. A gyanú hamar a most elítélt férfira terelődött, akinek a lány gyakran segített.

A férfi bűnösségét több bizonyíték is alátámaszthatja: megtalálták a DNS-ét az áldozat körme alatt, rajta pedig karmolásból eredő sérülések voltak, ami a lány heves védekezésére utalt. A lány teste saját kocsijában egy olyan helyen volt, amit a vádlott jól ismert, mert a korábban a közelben lakott. A lányt úgy találták meg, hogy a vádlott mobiltelefonjának helyét határozta meg a szolgáltató. Az áldozat mellett a kocsiban a helyszínelők találtak egy újságot is, amin a férfi véres ujjnyomára bukkantak. A gyilkos folyamatosan tagadta a bűncselekmény elkövetését, és az őszinte megbánásnak még csak jelét sem mutatta. A férfi eddig előzetes letartóztatásban volt, most megkezdi jogerős büntetése kitöltését, amibe az előzetes fogva tartása időtartamát is beszámítják, tehát 2039 őszéig fegyházban marad.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában