Helyi közélet

2012.10.08. 14:06

Jobbik: jogi elégtételt a megkárosított miskolciaknak!

Miskolc - Jogi úton próbál elégtételt kiharcolni a Jobbik azoknak a miskolciaknak, akiket az elmúlt években rendszeresen megkárosítottak elsősorban Lyukóvölgyben, és bár ezt folyamatosan jelezték, az állam nem védte meg a tulajdonukat. Ezt Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Jogi úton próbál elégtételt kiharcolni a Jobbik azoknak a miskolciaknak, akiket az elmúlt években rendszeresen megkárosítottak elsősorban Lyukóvölgyben, és bár ezt folyamatosan jelezték, az állam nem védte meg a tulajdonukat. Ezt Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján.A képviselő elmondta, nemcsak az Avasról, de a miskolci Lyukóból és a „számozott utcákból” is rengetegen keresik meg a Jobbikot ugyanarra panaszkodva: hétről hétre meglopják őket, s bár ők ezt az elmúlt években rendszeresen jelezték a hatóságok felé, mégsem történt változás, melynek eredményeként milliós károkat szenvedtek el az érintettek. Mára eljutottunk oda, hogy a sértettek jelentős hányada lemondott az igazságszolgáltatásról: a miskolciak sok esetben csendben, feljelentés nélkül tűrik el a sérelmükre elkövetett bűncselekményeket, szabálysértéseket - hangsúlyozta a politikus, aki szerint kijelenthető, az adófizetők hiába teljesítik kötelezettségeiket az állam felé, az állam nem teszi meg ugyanezt feléjük, hiszen nem biztosítja számukra a személy- és vagyonbiztonságot.

Jakab Péter hozzátette, a Jobbik nem híve a következmények nélküli államnak, ezért a párt európai parlamenti képviselőjével, Morvai Krisztinával közösen úgy döntöttek, kidolgozzák annak a lehetőségét, hogy jogi elégtételben részesüljenek mindazok, akik dokumentálható módon hiába jelezték a hatóságok felé az évek során sérelmükre elkövetett cselekményeket.

Az önkormányzati képviselő bejelentette, október 19-én 17.00-kor a miskolci ITC székházban Morvai Krisztinával együtt lakossági fórumot tartanak a témában. A sértetteket arra kérik, hozzák magukkal az eredménytelenül végződött nyomozások, vizsgálatok dokumentumainak fénymásolatát, vagy adják le azokat a Jobbik miskolci irodájában. A cél, számon kérni az államot, amiért az nem teljesíti feladatát, nem védi meg polgárait.

- Jakab Péter, Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában