Helyi közélet

2012.10.10. 15:55

Jobbik: A Fidesz zöld utat adott a „kanadai romáknak”?

Miskolc - Hetek óta foglalkoztatja a miskolciakat a kérdés, hová fog költözni az a több ezer roma, akik hamarosan visszatérnek Kanadából. Miskolc város vezetése többször kijelentette, nem biztosít önkormányzati ingatlant az érintettek számára, a Jobbik azonban egy szeptemberi közgyűlési döntésre hivatkozva ezt nem így látja.

Miskolc - Hetek óta foglalkoztatja a miskolciakat a kérdés, hová fog költözni az a több ezer roma, akik hamarosan visszatérnek Kanadából. Miskolc város vezetése többször kijelentette, nem biztosít önkormányzati ingatlant az érintettek számára, a Jobbik azonban egy szeptemberi közgyűlési döntésre hivatkozva ezt nem így látja.Miskolc fideszes városvezetése eddig minden információt cáfolt azzal kapcsolatban, hogy a város esetleg lakhatást biztosítana a Kanadából visszatérő több ezer romának mondván, az csak segélyszervezeteken keresztül történhet meg- emlékeztetett Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján. Ennek részeként kijelentették azt is - tette hozzá -, hogy nem biztosítanak számukra önkormányzati ingatlant sem.

Jakab Péter ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, szeptemberben a Fidesz úgy módosította a lakások bérletéről szóló rendeletet, hogy október 1-től már azok a személyek is pályázhatnak önkormányzati ingatlanra, akik az elmúlt 5 évben önkényes lakásfoglalók vagy jogcím nélküli lakáshasználók voltak, esetleg rendelkeztek önkormányzati bérlakással.

A jobbikos képviselő szerint ezzel a döntéssel a Fidesz zöld utat adott a Miskolcra tartó „kanadai romáknak". A politikus ezt azzal magyarázta, hogy a kanadai „menekültek” első hulláma 3-4 évvel ezelőtt hagyta el a várost, s többségük vagy önkormányzati ingatlanból indult útnak, vagy önkényes lakásfoglaló volt jellemzően Lyukóban. Mostantól ők is kaphatnak összkomfortos ingatlant, így akár az Avason, akár Diósgyőrben is megjelenhetnek - fogalmazta meg aggodalmát a képviselő.

Jakab Péter elmondta azt is, a város szeptemberi közgyűlésén a Jobbik kérdőre vonta a Fideszt a rendeletmódosítás miatt, amire a városvezetés úgy reagált, a feltételek könnyítésével az önkormányzat újonnan jelentkező fizetőképes igényeket akar kielégíteni.

A radikális politikus a Fidesz döntése kapcsán ismét arra buzdította a miskolciakat, október 17-én a Jobbikkal együtt mondjanak határozott nemet a kanadai „menekültekre” és az őket lakhatással kecsegtető Fidesz-KDNP frakciószövetségre.

- Jakab Péter, Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában