Helyi közélet

2012.10.03. 14:21

Ingyenes segítségnyújtás Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - Elindult az ingyenes Első lépés program Sátoraljaújhhelyen.

Sátoraljaújhely - Elindult az ingyenes Első lépés program Sátoraljaújhhelyen.Az Első lépés program sátoraljaújhelyi bemutatóján a Zempléni Európa Házban elhangzott, a programra jelentkezhet minden olyan sátoraljaújhelyi,- bodrogközi,- vagy sárospataki kistérségben élő személy, aki munkanélküli ellátásban nem részesülő regisztrált álláskereső vagy már régóta inaktív és egyúttal alacsony iskolai végzettségű, képzettsége, szakmája pedig elavult, nem piacképes.

Felzárkóztatás

Az ingyenes program hátterét pályázati pénzből finanszírozza a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A projekt során kiemelt jelentőséget kap az alapkészségek fejlesztése, a munkavállalást akadályozó és segítő tényezők teljes körű feltérképezése, felzárkóztató, pályaorientáló és életvezetési készségekre felkészítő programok illetve a felkészülés a munkavállalói szerepre.

Hatvanan

A projekt első része a toborzás, ennek végén a jelentkezők egy több részből álló kompetencia-felmérésen vesznek részt. A kiválasztás után hatvanan kezdik el a programot, melynek egyik alappillére a személyre szabott fejlesztési terv. Ezt a régióban élő, tehát a helyi adottságokat jól ismerő szakemberek minden résztvevővel közösen alakítják ki, és visznek. Mindannyian régóta foglalkoznak képzésekkel, oktatással, személyiségfejlesztéssel. A résztvevők részéről fontos az önkéntesség, illetve az aktív partnerség, hogy már a kezdetektől megpróbálják formálni az esélyeiket, lehetőségeiket.

A másik pillér a kiscsoportos képzési programokra épül, a kompetencia-felmérések ugyanis a fejlesztendő területeket is megmutatják.

A projekt nyitókonferenciáját október 2-án tartották a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány központjában. Ezen részt vettek az alapítvány vezetői, a programban dolgozó szakemberek, az érintett polgármesteri hivatalok vezetői, illetve a kapcsolódó társszervezetek megbízottjai is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában