Helyi közélet

2012.10.05. 11:42

Időskorúak védelmében

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megakadályozása érdekében Edelényben és Boldván bűnmegelőzési előadást tartott.

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megakadályozása érdekében Edelényben és Boldván bűnmegelőzési előadást tartott. Szabó Péter r. törzsőrmester a program során a *trükkös lopások* megelőzésére hívta fel elsősorban a hallgatóság figyelmét. A közönség többek között megismerhette a bűncselekmény elkövetési formáit, továbbá az előadó ismertette, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A nyomozó továbbá óva intette a hallgatóságot attól, hogy idegen személyeket vagy magukat szolgáltatók munkatársainak kiadókat, utcai árusokat, otthonaikba beengedjenek. Továbbá kérte, hogy amennyiben gyanús személyeket észlelnek, minden esetben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. Mindezt követően tájékoztatást nyújtott a vagyonvédelmi eszközök fajtáiról és azok beszerzési formáiról is.

A rendőrnyomozó előadását követően Illés István (Ayala) r.őrnagy (BRFK) humoros műsorral szórakoztatta a hallgatóságot, melyben a bűnmegelőzés egyes elemei is szerepet kaptak. Az előadó produkcióját nevetéssel és tapssal díjazta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában