Helyi közélet

2012.10.26. 09:55

Halálos zuhanás Irotán - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 25-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 25-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Az Ózdi Rendőrkapitányság államhatár megjelölésére szolgáló jel megrongálása miatt folytat szabálysértési eljárást ismeretlen tettessel szemben. Az ózdi rendőrjárőrök határnyiladék ellenőrzést végeztek, melynek során azt tapasztalták, hogy két határjel kidőlt a helyéről, valamint három határjelről a festék eddig tisztázatlan körülmények között leégett.

Az Edelényi Rendőrkapitányság rendkívüli haláleset ügyében közigazgatási hatósági eljárást folytat. Irota település egyik családi háznál dolgozott egy 65 éves edelényi bádogos, aki sem munkavédelmi sisakot, sem biztosító kötelet nem alkalmazott. A munkálatok végzése közben a férfi, ezidáig tisztázatlan okok miatt a tetőrészről leesett és az ott lévő ablakon akadt fenn és elhalálozott. A helyszíni szemle, valamint az adatgyűjtés során idegenkezűségre, bűncselekményre utaló körülmény, adat nem merült fel. Az elsődleges orvosi véleménye szerint a halál oka, hirtelen szívhalál.

A Miskolci Rendőrkapitányság egy 18 éves helyi nőt vett szabálysértési őrizetbe tiltott kéjelgés miatt. A lányt a Baross Gábor utcán érte tetten a rendőrjárőr, amint az arra elhaladó gépjárműveknek integetett, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében szexuális szolgáltatást nyújtson. A nő továbbá a tevékenysége végzéséhez szükséges orvosi igazolással sem rendelkezett.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrse egy 44 éves férfit vett szabálysértési őrizetbe garázdaság miatt. A rendelkezésre álló információk szerint a személy erősen ittas állapotban édesanyja telefonját összetörte, őt kizavarta a lakásból. A vele szemben intézkedő rendőrjárőrt is trágár szavakkal illette, továbbá az intézkedés alól ki akarta vonni magát.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének járőrei Prügy belterületén egy 43 éves helyi autóst ellenőriztek. A férfi gépkocsijával úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a járművezetéstől el volt tiltva. A sofőrt a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés, miszerint Hejőpapi egyik hulladéklerakó telepén lopás történt. A rendelkezésre álló információk szerint a biztonsági őr azt látta, amint négy személy a telephely kerítésén keresztül bemászik a területre és ott két szatyorba lejárt szavatosságú ételt pakol. Amikor a tolvajok észrevették az őröket a kerítésen keresztül megpróbálták elhagyni a helyszínt. A négy személyből hármat az ott dolgozóknak sikerült visszatartaniuk a rendőrök kiérkezéséig, egyikük azonban elmenekült. Az elkövetőket a rendőrök előállították, a negyedik férfi felkutatása folyamatban van.

Megyénk területén 2012. október 25-én egy súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Továbbá öt anyagi kárral járó ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A koradélutáni órákban Miskolcon a Tizeshonvéd utcán egy villamos vezetője a Győri kapu irányából a belváros felé közlekedett. Haladása során nem biztosított áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen egy 61 éves asszonynak, akit elütött. A baleset következtében a nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában