Helyi közélet

2012.10.08. 15:36

Félidő: egymást kéri számon a Fidesz és MSZP

Miskolc - A városvezetés eddigi munkáját értékelte a miskolci MSZP összevont taggyűlése pénteken.

Miskolc - A városvezetés eddigi munkáját értékelte a miskolci MSZP összevont taggyűlése pénteken.Dr. Simon Gábor, a párt elnöke szerint erre azért volt szükség, mert a ciklus közepéhez érkeztek. „Összegezve a taggyűlésen elhangzott véleményeket: a város vezetése megbukott, eddigi tevékenységét csak egyessel lehet értékelni” – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján.

„A választáskor élhetőbb Miskolcot, fejlesztéseket, új munkahelyeket ígértek, ezekből semmit sem teljesítettek” – fogalmazott. Arról is beszélt, hogy szerinte a város gazdasági programjából sem sikerült eddig semmit megvalósítani. Ezért a pártelnök – a következő testületi ülésre – egy határozati javaslatot ad be, melyben azt kéri, hogy dr. Kriza Ákos polgármester számoljon be arról, hogy a gazdasági program célkitűzései jelenleg hol tartanak. Illetve arra kéri a testületet, hogy tegyenek javaslatot a program módosítására. Simon Gábor azt is kiemelte, hogy a polgármester választási ígéreteiben szerepelt: egyensúlyi és harmonikus működés. „Egyensúlyról szó sincs, a kormány időnként alamizsnákat lök a városnak, hogy felszínen maradjunk. Nem beszélve arról, egyetlen fejlesztés sem valósult meg a két év alatt – mondta.

1000-rel kevesebb

„...a szocialisták 2002-ben nyolcezer, 2006-ban pedig újabb ötezer új munkahelyet ígértek, ezeknek a munkahelynek még csak egy elenyésző százalékát sem tudták teljesíteni...” – reagált a szocialisták sajtótájékoztatójára dr. Nánási-Kocsis Norbert fideszes képviselő. Azt is kiemelte, hogy az MSZP városvezetése alatt, 2010-re „új csúcsra emelkedett városunkban a regisztrált munkanélküliek száma”. Folytatta: „Ehhez képest mostanra mintegy ezer fővel csökkent az álláskeresők száma. „ Jól látszik tehát, a 2010-ben elkezdett munka kezd beérni: a válság kitörése óta nem volt olyan alacsony a regisztrált munkakeresők száma Miskolcon, mint 2012-ben” – írja.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában