Helyi közélet

2012.10.28. 13:46

Élő halottak a Bocskai utcában

Miskolc - Halloween ünnepet rendezett szombaton a Bocskai utcai épületében a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola Miskolcon.

Miskolc - Halloween ünnepet rendezett szombaton a Bocskai utcai épületében a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola Miskolcon."Diákjaink és tanáraink a Halloween "szellemében" beöltözve játékos vetélkedők során, borzongva és szórakozva mérik össze tudásukat." - invitálta a suli munkatársunkat. Júúúújjj... "Élő Halottak, Döglött Fradisták, Véres Szemgolyók". - csak néhány vidám név a Mentoros csapat elnevezései közül.

- Séra Orsolya angol tanárnőnk kitűnő ötlete volt ennek a napnak a megszervezése. Az, hogy az angolszász hagyományokra építve nálunk is legyen ilyen kezdeményezés. - mesélte Liszek Zsuzsa tanárnő. - A diákoknak nagyon bejött, de nekünk, tanároknak is. Óriási a tömeg, jól szórakozunk.

Közben kiderült az is, hogy körülbelül 30, öt fős csapat vitézkedik a győzelemért. A versenyre egyébként az osztályokban lehetett jelentkezni és csapatnevet kitalálni.

- Ez a diákjaink kreativitására volt bízva. - tette hozzá Liszek Zsuzsa. - Ugyanakkor akik beöltöztek, plusz pontot kaptak, kapnak. Főleg a horror jelmezek aratnak, de a töklámpa készítés csakúgy nagyon tetszik a gyerekeknek, mint a puzzle, vagy éppen a mogyorókrémes-tejszínhabos kenyéretetés csukott szemmel.

Haláli szakács hullák

- Olyan feladatokat igyekeztünk kitalálni, amelyek mókásak és kreatívak. - mindezt már Séra Orsolya, a Mentor Halloween nap megálmodója és főszervezője árulta el munkatársunknak. - Van többek között almaevő-, és rajzverseny, és cukorka dobálás is. Sajnos külföldön még nem voltam Halloween-on, míg itthon ez már a harmadik.

Közben az egyik csapattal, a Haláli Hullákkal is sikerül néhány szót váltanunk.

- Volt nutellás-tejszínhabos kenyérevés! Egyszerűen szeretünk bolondok lenni! - jelentette ki Szabó Tamás, a végzős szakács osztály egyik "hullája", míg Gogolya Nikoletta szerint tuti, hogy nyerni fognak.

Rutter Laura Ivetten parádés jelmez. Hogy honnan?

- Van egy kedvenc mesefilmem, aminek az a címe, hogy a "Halott menyasszony". Onnan. Régen meg van, egy esküvőn koszorúslány ruha volt. - mondta egy szuszra.

Tanyi Ágnes elmondása szerint nagyon jók a feladatok, de a legviccesebb az almaevés. "Fel volt lógatva egy alma és azt kellett két embernek ennie. Enyhén szólva is vicces volt." - fogalmazott, majd mentek is tovább a következő feladatot elvégezni.

Elköszönve a Mentor lelkes hölgy tanáraitól a folyosón egy "baltás gyilkost" láttunk bemenni az egyik terembe. Hiába, na: Halloween volt a Mentorban.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában