Helyi közélet

2012.10.28. 14:40

"Egészséges Életmód Hét" rendezvénysorozat a Selyemréti Iskolában

Iskolánkban hagyományainkhoz híven az egészséges életmód jegyében telt el az előző hét. - írja olvasónk.

Iskolánkban hagyományainkhoz híven az egészséges életmód jegyében telt el az előző hét. - írja olvasónk. Számtalan programon vehettek részt tanulóink. A hetedik és nyolcadik osztályosok a „Sajó Hús” telephelyére látogattak el. Tornatermünkben került megrendezésre a „nemek harca” (Rákellenes Liga) 5-6. osztályos csapatverseny és részt lehetett venni aerobik bemutatón is. 7. és 8. osztályos tanulóink népegészségügyi vetélkedőn mérték össze tudásukat. A gyerekek által zöldségekből, gyümölcsökből faragott figuráknak nagy sikere volt. Láthattunk töklámpást, répaoroszlánt és számtalan zöldségállatkát. Az „almabohóc” vidáman mosolygott a kiállítást megtekintőkre. Rajzok, plakátok hívták fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, környezetünk megóvására, melyeket az egészséggel kapcsolatos közmondások alapján készítettek tanulóink. Dr. Elek Edit iskolaorvos „gerincegér”-gerincvizsgálatot tartott programunk keretében. Újrahasznosított anyagokból készült használati tárgyakból, játékokból mutattunk be jó néhányat aulánkban.

Diákjaink kreatív ötletei valósultak meg, mikor műanyag flakonból zsiráf, homokóra, régi sapkából táska, konzervdobozból írószertartó, flakonkupakokból gombfocicsapat készült. Az egészséges táplálkozásra való rávezetés volt a célja „kínáló délelőttünknek”, mikor tanulóink különböző gyümölcsök felhasználásával készült turmixokat, aszalt gyümölcsöket, müzliket kóstolhattak meg. Irodalmi kávéházunkban a kínálat: gyümölcsteák sokasága, sült birsalma dióval hintve, keksz pudinggal és reszelt almával - volt. Nagy sikert aratott a padlizsánkrém. Programkínálatunk sokszínűsége, változatossága, lehetőséget nyújtott minden diákunknak, hogy a rendezvénysorozat aktív részese legyen. Reméljük, hogy egyre többen tartják fontosnak az egészség megőrzését, az egészséges életmódot, melynek a rendszeres mozgás, az egészségtudatos táplálkozás, környezetünk védelme és megóvása szerves része. A hetet szüreti táncházzal zártuk, melyet néptáncbemutató és vidám hangulatú közös tánc tett emlékezetessé.

Rendezvénysorozatunk támogatói voltak:

• Czina György – az iskolagyümölcs szállítója (egy láda alma, 10l almalé)

• Dr. Béres Emese főorvos – a B-A-Z Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatás szervének Egészségfejlesztési Osztály vezetője

• Dr. Elek Edit iskolaorvos

• Nagy Tünde

• Balogh Attila

• a miskolci Vörösmarty Művelődési Ház néptánccsoportja (Ropogtatók Néptánc Kamaraműhely) Nyíri Gábor vezetésével

A rendezvénysorozat szervezője és a fotók készítője Kincsné Szabó Erika pedagógus.

Győrffy Lászlóné

a miskolci Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában