Helyi közélet

2012.10.02. 15:51

„Nyugatos” színházi tárlat

Miskolc - Közös kamarakiállí­tásra készül a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Nemzeti Színház, a teátrum most pénteken esedékes új bemutatója, a Móricz Zsigmond regénye és a szerző ebből készült színpadi változatát használó Úri muri című előadása kapcsán.

Miskolc - Közös kamarakiállí­tásra készül a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Nemzeti Színház, a teátrum most pénteken esedékes új bemutatója, a Móricz Zsigmond regénye és a szerző ebből készült színpadi változatát használó Úri muri című előadása kapcsán.A múzeum régi terve válik ezzel a tárlattal valóra: korábban is szerették volna pubikálni Zsedényi Gyula fotográfus 1931-es, a miskolci Nyugat-est résztvevőiről készített és szakmai körökben gyakorlatilag ismeretlen felvételeit. Az említett fotókat, és más „nyugatos” dokumentumokat használó, a kor hangulatát idéző tárlatot október 5-én nyitják, este 6-kor, a színház emeleti előcsarnokában – jelentették be a színházban rendezett keddi sajtótájékoztatón. A kiállítást Kabdebó Lóránt irodalomtörténész és Békési Gábor muzeológus ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában