Helyi közélet

2012.10.16. 16:09

„Nem volt agresszív” - mégis döfött

Miskolc, Harsány - Elrendelte a bíróság a harsányi emberölés elkövetőjének egy hónapos előzetesét.

Miskolc, Harsány - Elrendelte a bíróság a harsányi emberölés elkövetőjének egy hónapos előzetesét.„Egyáltalán nem volt agresszív...”, mondták annak a 19 éves fiatalembernek az ismerősei, aki szombaton éjjel egyetlen késszúrással megölt egy 21 éves harsányi fiatalt, de nevüket vállalva nem szerettek volna nyilatkozni. A fiatalember érettségi után az egyik miskolci szakközépiskolában mentőápolónak tanult, ahol az idén végzett volna. Az intézmény igazgatója is azt mondta munkatársunknak, hogy nem voltak fegyelmezési problémák a fiúval, az iskolában nem mutatkozott agresszívnak.

Munkatársaink személyes benyomása is hasonló volt: kedden kora délután H. Patrik a bíróságon türelmesen várta, míg a nyomozási bíró elé szólították, majd egykedvűen vette tudomásul azt is, hogy elrendelték egy hónapos előzetes letartóztatását. Arra az újságírói kérdésre, hogy elmondja-e, mi történt szombat éjjel, egyáltalán nem reagált. A bíróságon megjelentek a fiatalember szülei is, együtt várták fiúkkal a döntést.

Dr. Szabó József, a Miskolci Törvényszék szóvivője elmondta: a bűncselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint a tanúk befolyásolásának lehetősége is fennáll, ez szolgál az előzetes letartóztatás elrendelésének indokául.

Mint korábban már beszámoltunk róla, a miskolci H. Patrik egyik harsányi osztálytársánál volt házibuliban, innen négyen még felmentek az egyik helyi kocsmába, ahol egy helyi testvérpár, és a kisebbik fiú barátnője szórakozott.

Itt még nem volt vita a két társaság között, később azonban az utcán, a vendéglátóhelytől kétszáz méterre szóváltás, majd dulakodás alakult ki közöttük, ekkor rántott kést H. Patrik, és sebesítette meg halálosan a 21 éves Pusztai Norbertet. Az áldozat öccse szerint a tettes azt mondta, csak önmagát akarta megvédeni a késsel, amibe az áldozata beleszalad. Az ügyben emberölés megalapozott gyanújával nyomoz a rendőrség.

ÉM-SZP


Harsány - Gyásszal kezdődött a harsányi focimeccs vasárnap: megkéselték a csapat egyik tagját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában