Helyi közélet

2012.10.12. 15:54

„Mindegy, milyen munka, csak dolgozhassak”

Miskolc - Speciális állásbörzét rendeztek megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők számára pénteken.

Miskolc - Speciális állásbörzét rendeztek megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők számára pénteken.Takarítót, betanított munkást, vasalót, cégünk pedig újságkihordót keresett a pénteki speciális állásbörzén, amelyet a Szimbiózis Alapítvány szervezett Miskolcon. Öt cég, köztük az Inform Média Kft. is részt vett a rendezvényen.

Tóth Judit, az alapítvány támogatott foglalkoztatásért felelős szakmai vezetője elmondta: céljuk az, hogy a munkáltatók ne elsősorban a megváltozott munkaképességűek után kapható járulékkedvezmény miatt alkalmazzák ezeket az embereket, hanem azért, mert ugyanúgy képesek dolgozni, mint az egészséges munkavállalók. Azt is elmondta: az állásinterjúkon legtöbbször elküldik a jelentkezőket, amikor kiderül, betegek. Ezen a börzén viszont tudja a munkáltató, ki jelentkezik – mondta.

Vámos János is ott volt az állásbörzén. Ő látássérült és hét éve nem talál munkát magának. A közelmúltban lett volna lehetősége, hogy dolgozzon, de a hivatal „elfelejtette” elküldeni számára a foglalkoztatáshoz szükséges rehabilitációs szakértői határozatot. Így arról a munkáról lemaradt, 48 ezer forintból él, és a pénteki börzén elmondta: „Mindegy, milyen munka van, csak dolgozhassak...”

Horváth Lajos számára is mindegy, milyen munkát kap, csak ki tudja egészíteni azt a pénzt, amiből most próbál megélni. A kohászatban dolgozott 27 évig, majd beteg lett. Folyamatosan keresi a munkalehetőségeket, de még arra sem méltatják, hogy visszajelezzenek – mondta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában