Helyi közélet

2012.10.01. 15:04

Design Hét - Új építészeti szemléletmódot mutat be a Hello Wood

Budapest, 2012. október 1., hétfő (MTI) - Új építészeti szemléletmódot mutat be kiállítás, kerekasztal-beszélgetések és beszámolók segítségével a Hello Wood alkotótábor az idei Design Hét Budapest keretében, a programsorozatot egy kiállítás indítja, amelyet Finta Sándor, Budapest főépítésze nyit meg hétfőn este hat órakor.

Budapest, 2012. október 1., hétfő (MTI) - Új építészeti szemléletmódot mutat be kiállítás, kerekasztal-beszélgetések és beszámolók segítségével a Hello Wood alkotótábor az idei Design Hét Budapest keretében, a programsorozatot egy kiállítás indítja, amelyet Finta Sándor, Budapest főépítésze nyit meg hétfőn este hat órakor.

A Hello Wood építészeti és művészeti alkotótábor résztvevői júliusban, a Borsod és Heves megye határán lévő Bánvölgye Táborban terveztek a környékbeli települések kulturális és közösségi élete számára különböző fa alkotásokat. Az idei tábor fókuszpontja a társadalmi felelősségvállalás volt: a szervezők célja az volt, hogy az egyhetes tábor alatt elkészült művek valódi igényeknek feleljenek meg, az adott kulturális és természeti adottságokra és a helyi körülményekre reflektáljanak. Ezeket a munkákat, az alkotófolyamatokat és a különböző workshopok programjait mutatják be a Design Héten a szervezők és a résztvevők.

A hétfőn este nyíló Hello Wood@Toldi című tárlaton fotókiállítást láthatnak az érdeklődők, amelyen az alkotótábor egy hete alatt készült látványos fainstallációk, a film workshop dokumentumfilmjei, valamint a stop motion animációs workshopon és fotóworkshopon készült alkotások mutatkoznak be, valamint a Sziget Fesztiválra készített fainstallációkból is ízelítőt kap a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kedden Szemerey Samu, építész-urbanista, a Kortárs Építészeti Központ egyik alapító tagja és kurátora moderál beszélgetést hét órától a Toldi Klubban Szociális építészeti kerekasztal címmel. A beszélgetésen részt vesz Both Emőke, a BAGázs képviseletében, Siroki László, a Tomori TASZPONT jogsegélyállomás képviselője, Gulyás Erzsébet, a Reflekt Studio építésze, a Hello Wood szociális építészeti workshopjainak koordinátora, Barcza Dániel, a MOME Ecolab alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének igazgatója, Oroszlány Miklós, a Budapesti Műszaki Egyetem Középület-tervezési Tanszékének építésze és Gáspár Máté, az Open Society Institute művészeti és kulturális programigazgató-helyettese.

Szerdán hét órától a Budapest Design Meetup Hello Wood Special kiadás jelentkezik, ahol a rövid, nyolc perces előadásokat követően a közönség kérdései következnek, majd személyes beszámolókat hallhatnak az érdeklődők a táborról, az alkotások tervezési folyamatáról, a koncepciókról és az építésükről.

A csaknem 60 ezer látogatót vonzó Design Hetet idén "Élj lassabban!" szlogennel, a slow design jegyében rendezik meg immár kilencedik alkalommal, mintegy 300 együttműködő partnerrel szeptember 28. és október 7. között. A fesztivál fókuszában idén az átgondoltabb fogyasztásra ösztönző magasabb életminőség, a tartalmasabb és nyugodtabb élet, a gazdasági, társadalmi és kulturális fenntarthatóság megvalósítását célul kitűző slow-mozgalmak állnak, amelyekhez tartozó slow design kifejezés egy évtizede honosodott meg a szakmai köztudatban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában