Helyi közélet

2012.10.17. 13:22

Demonstráció az Avason - A Demokratikus Koalíció tüntetése

Miskolc - A Demokratikus Koalíció tüntetése egy órára volt meghirdetve a Csabai Kapuhoz Miskolcon. Kollégánk helyszíni tudósítása!

Miskolc - A Demokratikus Koalíció tüntetése egy órára volt meghirdetve a Csabai Kapuhoz Miskolcon. Kollégánk helyszíni tudósítása!


16.55: Szűcs Erika, Vadai Ágnes és Molnár Csaba országgyűlési képviselők is elmondták a beszédüket, hamarosan befejeződik a rendezvény.


16.27: Varga Gergő nyitotta meg a műsort, mint elmondta a „Békéért, a nyugalomért, a megoldásért” tüntetnek. Jelenleg is zajlik a műsor.


15.59: A tízemeletes házak tetején is zöld mellényes emberek vannak, akik figyelik a lent történteket, a területet.



15.51: Felért a DK menete - körülbelül százan vannak - a Fényi Gyula térre. A rendőri jelenlét továbbra is igen erős, hamarosan kezdődnek a beszédek.




15.20: Megjelentek az első jobbikos tüntetők a Platán előtt. Hamarosan a DK menete – akiket rendőrök kísérnek - is felér a Fényi Gyula térre. A tízemeletesek ablakaiból sokan figyelik az eseményeket.



15.04: Elindult a DK-s menet. Az Avasra menet rendőrök irányítják a forgalmat, egyelőre zavartalan a közlekedés. A Platán előtt kordonokkal választották le a területet, ahol a jobbikos tüntetők gyülekeznek majd. A Fényi Gyula téren is rendőrök és mentők is vannak, és várják a DK-sok érkezését.


14.50: Megérkezett Vadai Ágnes és Molnár Csaba országgyűlési képviselők akik majd beszédet mondanak a Fényi Gyula téren. Dr. Tompa Sándortól, a DK miskolci képviselőjétől azt kérdeztük, ennyi résztvevőre számított-e: azt mondta igen, mert ma Magyarországon az emberek félnek a politikai véleménynyilvánítástól. „A legelkötelezettebb és legszervezettebb embereink jöttek el .”

A menet hamarosan indul a Fényi Gyula térre.


14.25: A tüntetők továbbra sincsenek többen félszáznál, azok közül, aki beszédet mondanak majd egyelőre csak Szűcs Erika országgyűlési képviselő van jelen, a többieket most várják Budapestről. Dugó továbbra sincs a Csabai Kapuban.


14.00: A Demokratikus Koalíció tüntetésén megjelent Marincsák Lászlóné is, akihez – illetve a családjához – korábban beköltözött Gyurcsány Ferenc pártelnök. Mint portálunknak elmondta, Ő a demokráciával ért egyet, és a Jobbik tüntetésére célozva elmondta, nem akarnak félni az Avason. Azt is megtudtuk, annak idején önkényes lakásfoglalókkal szemben kérte Gyurcsány Ferenc segítségét, és a pártelnök ezután látogatta meg őket néhány napra. Megtudtuk, azóta a probléma megoldódott, a párt jogi tanácsadóinak köszönhetően az önkényes lakásfoglalók kiköltöztek, a lakók kifestették a lépcsőházat, „jó illat van és örülnek egymásnak az emberek” – fogalmazott.



13.45: Pár perce megérkezett Budapestről 5 személyautó. Jelenleg körülbelül 40 tüntető van a DK-nál, a Demokratikus Koalíción kívül érkeztek a Szolidaritás Mozgalom képviselői, és olyanok is akik hajléktalanokért dolgoznak Budapesten. Kérdésünkre, hogy mennyire ismerik az avasi helyzetet elmondták: Gyurcsány Ferenc avasi beköltözése kapcsán hallottak erről. Budapesten az úgynevezett Hét-házban is van hasonló probléma, ennek ellenére úgy gondolják, nem a Jobbik által kínált alternatíva jelentheti a megoldást. Dugó továbbra sincs a Csabai Kapuban.



13.19: Egyelőre nem okoz dugót a Csabai kapuban a félpályás útlezárás és elkezdtek gyülekezni a DK-s tüntetés résztvevői. Többek között Budapestről, Keszthelyről, Nyíregyházáról és a környező településekről várják a résztvevőket.


13.02: Egyelőre csak dr. Tompa Sándor és Varga Gergő DK-s képviselők vannak jelen, illetve a rendőrök. Közben a városgazda emberei elkezdték kihelyezni a kordonokat végig az Ifjúság úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában