Helyi közélet

2012.10.07. 16:10

Az öreg Trabi sok fiatalt mozgósított

Miskolc - Egyre több hiba bukkant elő a szerelés során, szerencsére egyre több segítő is.

Miskolc - Egyre több hiba bukkant elő a szerelés során, szerencsére egyre több segítő is.Többen is jelentkeztek cikkünk nyomán, amelyben miskolci olvasónk és édesanyja nevében kértünk segítséget a számukra nagy szükséget jelentő autó, egy öreg Trabant rendbehozatalához, levizsgáztatásához.

Megszállott trabantosok

Beszámoltunk arról: az elsők között volt az Észak-Magyarországi Trabant Club, amely a facebookon „riasztotta” tagjait: ki mivel tudna hozzájárulni az akcióhoz. Aztán a klub két vezetőségi tagja, Vágner Viktor (25) és Sebe Máté (25) el is szállították a „beteg” Trabit a volt vasgyár területén lévő, a munkafeltételeket biztosító Mi-Ve Retro Kft. műhelyébe, ahonnan már „helyszíni tudósítást” adtunk a vázig lecsupaszított autóról. A két fiatalember már akkor látta: sokkal több hibája van a négykerekűnek, mint elsőre mutatta magát. Szerencsére azonban egyre több segítő is akadt. Közülük is kiemelkedik Gazdik Péter (30) akiről annyit tudunk: ralival foglalkozik, s hogy közel 30 ezer forint értékű segítséget nyújtott.

Megállítják az utcán

S hogy mi minden történt még legutóbbi találkozásunk óta?

– Sokan felismernek, s megállítanak az utcán, érdeklődnek a Trabi felől – mondja Vágner Viktor. – Mindent megteszünk, hogy a keddre egyeztetett vizsgaidőpontra kész legyen. Sebe Soma minősített hegesztő végzi az összes karosszériamunkát, ő és a testvére, Máté, amint a munkájukkal végeznek, kezdenek is hozzá a Trabihoz. Én is megyek, amint tudok, még két nap szabadságot is kivettem, hogy haladjon a dolog. Hamarosan felvesszük a kapcsolatot az ügyvédnővel, aki vállalta a vizsgáztatás költségét. Ha minden jól megy, szerdán átadjuk a Trabit tulajdonosának.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában