Helyi közélet

2012.10.25. 20:52

A gyerekek közlekedésbiztonsága a cél

Miskolc - A húsz éves B.-A.-Z. Megyei Közlekedésbiztonsági Alapítvány egyik legfontosabb céljának és feladatának tekinti a gyermekbalesetek megelőzését, a gyermekek közlekedésbiztonságának növelését.

Miskolc - A húsz éves B.-A.-Z. Megyei Közlekedésbiztonsági Alapítvány egyik legfontosabb céljának és feladatának tekinti a gyermekbalesetek megelőzését, a gyermekek közlekedésbiztonságának növelését.Ebben nyújthat segítséget az a mobil baleset-megelőzési "busz", amit csütörtökön délelőtt mutattak meg a sajtónak és rendőrségi szakembereknek a miskolci gyermekvárosban. Szilágyi Ferenc rendőr őrnagy, az alapítvány titkára elmondta: a személyautóval is könnyen mozgatható "busz" segítségével komplex baleset-megelőzési tevékenységet lehet végezni: láthatósági szimulátort helyeztek el benne, KRESZ elméleti feladatok megoldására és azok kiértékelése is lehetőség nyílik, de elférnek benne a kerékpáros ügyességi és szabályossági feladatokhoz szükséges pályaelemek, amelyekből a mellékelt "pályarajzok" alapján az oktatandó a gyermekek életkorának megfelelő nehézségű pályákat építhetik meg. A tervek szerint a "busz" egy munkaterv alapján járja majd a megyét, az a cél, hogy minél több általános iskolába eljussanak vele.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában