Helyi közélet

2012.10.07. 10:52

A „pálya bűvöletében” - sportrendezvényről történt előállítások

Pénteken 19 órai kezdettel a Miskolc-Diósgyőri stadionban került megrendezésre a DVTK – MTK Budapest NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Pénteken 19 órai kezdettel a Miskolc-Diósgyőri stadionban került megrendezésre a DVTK – MTK Budapest NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés. A hazai csapat sikerével végződő találkozó alapvetően rendőri szempontból is rendben zajlott, azonban néhány hazai szurkolónak a jövőben várhatóan tartózkodni kell a mérkőzések látogatásától.

A mérkőzést közvetlenül megelőzően a stadion parkolójában egy 45 éves ongai és egy 21 éves miskolci férfi előzetes nézeteltérésük miatt összeverekedett. A cselekmény során az idősebbik harcias szurkoló nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a járőrök elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben súlyos testi sértés bűntette, valamint garázdaság vétség miatt indult büntetőeljárás.

A mérkőzés alatt egy 33 éves miskolci drukker egy félig telt napraforgómagos zacskót, majd kis idő elteltével egy 38 éves, szintén hazai szurkoló üres műanyag poharat dobott a pálya füves része felé. Mindkét személyt a járőrök előállították, velük szemben a rendőrség rendbontás vétsége miatt indított eljárást.

A rendőrség mind ezen ügyekben, úgy a jövőben előforduló hasonló szurkolói rendbontások esetében is kezdeményezi a rendzavarók eltiltását a sportrendezvények látogatásától!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában