Helyi közélet

2012.10.03. 12:48

21-re lapot húztak: vége a játéknak

Borsod-Abaúj-Zemplén - A hét elején a kormányszóvivő a pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését jelentette be. Ezzel a költségvetés milliárdos bevételtől esik majd el, ugyanakkor több ezren maradnak januártól munka nélkül.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A hét elején a kormányszóvivő a pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését jelentette be. Ezzel a költségvetés milliárdos bevételtől esik majd el, ugyanakkor több ezren maradnak januártól munka nélkül. "Aki igazodva a korábbi törvényjavaslathoz elkezdte kiépíteni az új rendszert, az egy az egyben bebukik!" - jelentette ki egy a neve elhallgatását kérő Borsod megyei piaci szereplő. "Mivel jövő év január elsejétől a pénznyerő gépek szerver alapú működtetését írták elő, több cég százmilliós nagyságrendű fejlesztésekbe fogott, amit most mondhatni fújhatnak. Fújhatnak, hiszen kárba mentek az ebbéli befektetéseik a most bejelentett új törvénnyel. nagy az elkeseredettség..."

Informátorunk emlékeztetett arra a tényre, hogy tavaly novembertől a vállalkozóknak a korábbi 100 ezer forint helyett nyerőgépenként havonta félmillió forint adót kell(ett) befizetniük. Az új "nyerőgépes" javaslat szerint viszont pénznyerő automaták kizárólag koncesszióval rendelkező játékkaszinóban üzemeltethetők majd.

..és az alkalmazottak

"Nem lesznek úgynevezett I. és II. kategóriájú játéktermek, és pénznyerő automaták online üzemeltetésére sem lesz lehetőség." - folytatta. "A meglévő gépeket ki lehet dobni, mint ahogyan durván fogalmazva az alkalmazottakat is. Ugyanis ez érinti a piacon a szervezőket és alkalmazottaikat, a gépforgalmazókat és azok alkalmazottait. Sőt! A jelenleg is "gépes" kocsmákat, és az ott lévő alkalmazottakat is."

Informátorunk meglátása szerint a sajtóban korábban megjelent 40 ezres szám - mármint, hogy ennyi ember kerül nehéz helyzetbe az új szerencsejáték törvény miatt - szerinte túlzás, azonban úgy véli, hogy 20-30 ezren bizonyosan bajban vannak.

"Azok a gépek, amelyek még meg voltak, vannak jelenleg a kocsmákban nem azoknak szólt, akik két feles és egy sör után játszottak." - mondta, majd hozzátette: tudomása szerint ma Magyarországon olyan négy és fél ezer játékgép van, amiből körülbelül 3 ezer lehet a közel 15 ezer honi kocsmákban (a "maradék" kaszinókban található).

ÉM-JLI


Van az úgy, hogy az embernek hirtelen jött ötletei segítenek a legtöbbet, egy frappáns húzással hihetetlen népszerűségre és megbecsültségre tesz szert és még keres is rajta valami aprót. Pap Gyula jegyzete.

Debrecen - A játéktermek és elektronikus kaszinók betiltásával kieső pénz a vendéglátás egészéből hiányzik majd.

Budapest, 2012. október 3., szerda (MTI) - Nyílt levéllel fordult a köztársasági elnökhöz az E-Casino Szakmai Szövetség, arra kérve Áder Jánost, kérjen előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól a szerencsejáték-törvény kedden elfogadott módosításáról.

Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) - Pertársaságot alapítanak a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) tagjai - írta Schreiber István, a szervezet elnöke kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában