Helyi közélet

2012.09.24. 12:15

Van busz Berekalján, mégis gyalog járnak

Miskolc - A Berekalján élők élete sokkal nehezebb, amióta áthelyezték a 69-es busz végállomását és a bérletpénztárat.

Miskolc - A Berekalján élők élete sokkal nehezebb, amióta áthelyezték a 69-es busz végállomását és a bérletpénztárat.Gyalog járnak haza a Berekalján élők a diósgyőri városközpontból, pedig van busz, a 69-es. Csakhogy a 69-es végállomását nyár elején áthelyezték a Felső-Majláthra, ami nem kis kerülőt jelent a berekaljaiaknak. Ha jó az idő, és nem kell nehéz szatyrokat cipelni, akkor egészséges a 15-20 perces séta, de az idősek, a kisgyerekes édesanyák vagy a háziasszonyok, ha éppen bevásároltak, egyáltalán nem örülnek a meredek domboldalnak. A városrész lakói területi képviselőjükhöz, Bartha Györgyhöz (MSZP) fordultak, aki az MVK. Zrt.-nek jelezte a problémát.

Lapunknak elmondta: a közlekedési vállalat szakemberei tudnak a gondról, és keresik a megnyugtató megoldást. Szándékukban áll visszahelyezni a 69-es végállomását a városközpontba, csakúgy, mint a jegy- és bérletpénztárat. Ehhez csak egy megfelelő épület kellene, ahol a buszvezetők pihenőidejüket is eltölthetnék. Bartha György úgy tudja, hogy a korábbi terv viszont, miszerint összevonják a 9-es és a 69-es busz útvonalát, már nincs napirenden. Mégpedig azért nincs, mert a Ferenczi Sándor utca nem alkalmas erre a feladatra.

– Én mindenképpen azt támogatom, hogy a 69-es busz végállomását és a bérletpénztárat helyezzék vissza a diósgyőri városközpontba – hangsúlyozta a képviselő.

Kérdéseinket feltettük az MVK Zrt.-nek is, ígéretük szerint hamarosan választ kapunk.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában