Helyi közélet

2012.09.25. 14:12

Új épületrésszel bővült a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola

Miskolc - "A ma már 487 tanulót oktató Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában nagy építési munkálatok kezdődtek idén május végén fenntartója, a Miskolci Apostoli Exarchátus jóvoltából" - tájékoztatott Pappné Orosz Klára igazgató.

Miskolc - "A ma már 487 tanulót oktató Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában nagy építési munkálatok kezdődtek idén május végén fenntartója, a Miskolci Apostoli Exarchátus jóvoltából" - tájékoztatott Pappné Orosz Klára igazgató.Mivel évről-évre emelkedik a tanulói létszám - már a 2013/14. tanévre is több mint 80-an jelezték jelentkezési szándékukat - , szűknek bizonyult a meglevő épület. Ennek kapcsán lebontották a gazdasági udvaron levő magas kéményt, a kazánházat és az "A"- és "B" épületet összekötő folyosót. Helyére egy kétszintes új épület került, melynek földszintjén a zsibongó mellett találhatók a tornaszertár, az öltözők és mosdók a tanulók és a testnevelő tanárok részére, valamint az iskolaorvosi rendelő. Ugyanakkor az emeleten 4 új osztályterem létesült, a tetőtérben pedig az új kazánok kaptak helyet. Szerkezetkész állapotban készítették elő az ebédlőbővítést és 2 stúdiótantermet.

Mint azt az intézményvezető elmondta, az új épületet dr. Orosz Atanáz püspök exarcha október 1-jén az Istenszülő oltalma ünnepén a meghívott főtisztelendő atyákkal együtt az iskola tornatermében végzett Szent Liturgia után fogja megáldani.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában