Helyi közélet

2012.09.29. 14:58

Új csarnokban új munkahelyek

Miskolc - Közel 900 millió forintos fejlesztést hajtott végre a Star-Plus Kft.

Miskolc - Közel 900 millió forintos fejlesztést hajtott végre a Star-Plus Kft.Negyvenöt új munkahelyről adhat számot a tavalyi TOP 100 Gazdasági díjasunk, Tóth György cége, a Star-Plus Műanyagipari Kft. A létszámbővítés egy új, nagy gyártási kapacitással rendelkező telephely kialakítása révén valósulhatott meg. A beruházás keretében a nyíregyházi mellett immár egy második telephelyen, Miskolcon folytatja gyártási tevékenységét a cég.

Létszámot is bővítettek

Mint az a pénteki avató ünnepségen elhangzott, a mintegy 900 millió forintból (amelynek 60 százalékát a társaság önerőből finanszírozta, a többi európai uniós támogatás volt) megvalósuló fejlesztést annak érdekében valósították meg, hogy a megrendelőik által elvárt és diktált feltételeknek maximálisan megfeleljenek. Ezzel párhuzamosan pedig modern, európai szintű munkakörülményeket teremtettek dolgozóik számára. A társaság azt is vállalta, hogy a projekt révén szükségessé vált 45 új munkahelyre 20 női dolgozót is felvettek. Ezzel 295 főre nőtt a társaság foglalkoztatotti létszáma.

A műanyag kerti bútorok és háztartási cikkek gyártására 1990-ben alapított társaság a belföldi piacon 30 százalékos részesedést és jelentős exportsikereket mondhat magáénak. A társaság vezetése a 2000-es évek második felétől a komplexebb (több alkatrészből álló), bonyolultabb műanyag műszaki termékek iránti igénynövekedést tapasztalta.

Egy sikeres tárgyalássorozat végén – 2009-ben hosszú távú együttműködési megállapodást írtak alá egy nemzetközi hátterű céggel és megkezdték részükre a különböző műszaki alkatrészek gyártását. A termékszerkezet átalakítása, a műszaki termékek hangsúlyossá válása azonban a gyártókapacitások és a logisztikai háttér fejlesztését igényelték. Erre reagálva indították el a Sajószigeti úti telephelyen a barnamezős beruházást, amelynek eredményeként korszerűsítették és átalakították a tulajdonukban lévő telephelyen a nagy csarnokot, az irodaépületet és a kis műhelyt. A beruházást Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere avatta fel.

Államtitkári elismerés

A pénteki eseményen Czomba Sándor elmondta: nagy dolog, hogy egy cég a válságban is tud fejleszteni. Különösen, hogy egy gazdaságilag igen nehéz helyzetben lévő térségben teszi ezt. S ennél is fontosabb, hogy a fejlesztés munkahelyteremtéssel is társul, ami egybevág a kormány azon szándékával, hogy segítse a hátrányos helyzetű régiók felzárkózását. Kiemelte annak jelentőségét is, hogy a 45 új munkahelyből 20-at női dolgozókkal töltenek fel.


Miskolc, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - A műanyag alapú, főként ipari termékeket gyártó Star-Plus Műanyagipari Kft. új miskolci telephelyet adott át pénteken. 

Miskolc - 45 új munkahelyről adhat számot a tavalyi TOP 100 Gazdasági díjasunk, a Star-Plus Műanyagipari Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában