Helyi közélet

2012.09.03. 19:55

Tilalmat oldanának, hogy legyen elkerülőút

Miskolc - Rendkívüli testületi ülést hívott össze dr. Kriza Ákos polgármester keddre. A képviselők – várhatóan – 3 napirendi pontot tárgyalnak majd.

Miskolc - Rendkívüli testületi ülést hívott össze dr. Kriza Ákos polgármester keddre. A képviselők – várhatóan – 3 napirendi pontot tárgyalnak majd.Az egyik egy tavaly elrendelt változtatási tilalom feloldása. Amire azért van szükség, mert elkezdődtek az M30-26 sz. főút Miskolc Északi elkerülő szakasz megépítésének előkészítő munkái. Jelenleg a kisajátítási és telekalakítási tervek engedélyeztetése zajlik. A tervekre hatósági engedélyek csak akkor adhatóak, ha az érintett területre elrendelt változtatási tilalmat feloldják. Ehhez a Miskolc Miskolci Építési Szabályzat (MÉSZ) módosítása szükséges.

A másik napirend a februárban elfogadott költségvetés módosításáról, valamint az első féléves gazdálkodásról szóló tájékoztatást tartalmazza. A harmadik napirend pedig egy Miskolci Idegenforgalmi Marketing (MIDMAR) Nonprofit Kft. létrehozását javasolja. Ezt az előterjesztők azzal indokolják, hogy helyi turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) hiányában idegenforgalmi pályázati lehetőségektől esik el Miskolc. Igaz, ilyen TDM létezett, de tavaly Miskolc úgy döntött, kilép. Az indok az volt: a TDM részéről nem született operatív feladatterv, koncepció, stratégia, költségvetés.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában